Loket: Divoké karty pro Michka, Poláka a další Čechy

Velký motokrosový svátek - Velká cena České republiky – je za dveřmi! Západočeský Loket bude opět po roce hostit ve dnech 21.-22. července 2018 letošní čtrnáctý podnik seriálu MXGP. Kolotoč mistrovství světa v motokrosu se do Čech přestěhuje až od protinožců, konkrétně ze vzdálené Indonésie.

Kromě tradičních tříd MXGP a MX2 v Lokti uvidíme i závod evropského šampionátu třídy EMX300 a sledovat budeme též napínavé finálové závody ME juniorských tříd EMX65ccm a EMX85ccm. Na startu nebudou chybět světová motokrosová esa královské třídy MXGP jako například Ital Antonio Cairoli, Nizozemec Jeffrey Herlings (oba Red Bull KTM Factory Racing), Slovinec Tim Gajser (Honda HRC), Francouz Romain Febvre (Yamaha) a další, navíc budeme moci fandit i českým reprezentantům! Sobotní program nám nabídne tréninky, první jízdy tříd EMX300, 65ccm a 85ccm a kvalifikace tříd MXGP a MX2, v neděli pak druhé jízdy EMX300, 65ccm a 85ccm a samozřejmě obě finálové jízdy MXGP a MX2.

Z českých reprezentantů se za podpory Autoklubu ČR ve třdě MXGP představí na tzv. „divokou kartu“ úřadující mezinárodní Mistr ČR ve třídě MX1 a zároveň lídr letošního seriálu MMČR téže třídy Martin Michek a také Petr Smitka, který se opět dostal po zranění do dobré formy. Manažer seniorské reprezentace Jiří Čepelák se k ambicím českých pilotů vyjadřuje následovně: „ Kvůli věkovému omezení třídy MX2 do třiadvaceti let je třída MXGP naplněna mnoha kvalitními jezdci světového kalibru a pro české piloty bude určitě velice těžké dosáhnout na světové body. Hodně bude v této konkurenci rozhodovat start.“

O nic lehčí však nebude ani konkurence ve třídě MX2. Zde nastoupí na divokou kartu Petr Polák a Martin Krč. „Martin patří mezi zkušené jezdce a Petr se letos pravidelně a úspěšně objevuje na těžkých mezinárodních tratích v rámci seriálu EMX125, takže šance na světové body, navíc podpořena domácím publikem, zde určitě je…!“ doplňuje Jiří Čepelák. V jednání je dále start úspěšného juniorského závodníka Jakuba Terešáka v kategorii MX2. V závodě třídy EMX300 budeme moci fandit hned několika českým reprezentantům v čele s Petrem Bartošem a Václavem Kovářem, zastoupení budeme mít i ve finálových závodech juniorských tříd. V kvalifikační sérii evropské severozápadní zóny si krásné čtvrté postupové místo vybojoval Vítězslav Marek (65ccm) a s italskou licencí jezdící Jan Janout (65ccm) se na tento finálový závod z téže pozice probojoval z jihozápadní kvalifikační zóny.

Zkušený pořadatel AMK Loket v AČR je na závod jako každoročně vzorně připraven a nechystá ani žádné překotné změny. Profil tratě „Loketské serpentiny“ zaznamenal pouze několik bezpečnostních opatření, zázemí tratě zůstává beze změn. Na páteční i sobotní večer je jako vždy připravena motokrosová party a v sobotu večer pak i tradiční velkolepý ohňostroj. Diváci mohou najít ubytování buď na dostupných internetových portálech okolních měst (Loket a Karlovy Vary), nebo mohou využít prostorné tábořiště, které je vybaveno pitnou i užitkovou vodou vč. WC a bude otevřeno již od čtvrtka 19.7.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist