Justin Barcia podle zámořských webů míří do GP

Snad to nedopadne stejně divně jako vloni s Ryanem Villopotem! Ve Spojených státech amerických se houfně spekuluje, že v roce 2017 přijde do seriálu motokrosového mistrovství světa hvězdný Justin Barcia. Jezdil by samozřejmě prestižní třídu MXGP, o týmu a značce motocyklu ještě nebylo rozhodnuto.

Připomeňme si, že stejná situace vládla před dvěma roky, kdy přestup z AMA do klasického světa ohlásil několikanásobný americký šampion Ryan Villopoto. Ostřílený jezdec pak skutečně na začátku roku 2015 oblékl zelené barvy Kawasaki a na jeho souboje s osminásobným mistrem světa Antoniem Cairolim se těšili všichni motokrosoví fanoušci. Villopoto dokázal i vyhrát Velkou cenu Thajska, ale pak jeho výkony slábly, nakonec se zranil. Léčil se doma v Americe, ale místo toho, aby se ještě vrátil do Evropy, oznámil ukončení závodní činnosti. Barcia je každopádně mladší než Villopoto a na konec kariéry určitě nepomýšlí. Evropské tratě a prostředí docela zná. Účastnil se superkrosů v pařížské hale Bercy, reprezentoval USA v Motokrosu národů. Teď údajně jedná s blíže nespecifikovaným týmem ve třídě MXGP světového šampionátu, aby mohl v této sérii startovat v roce 2017.

Sám Barcia se několikrát zmínil, že by rád závodil na tratích Grand Prix. Na loňském ročníku Motokrosu národů to dokonce řekl při různých příležitostech dvakrát. Specializované zámořské weby dokonce soudí, že Barcia má z Američanů nejblíže k tomu, aby v MS uspěl. MX Large si všímá, že mladší generace amerických motokrosařů není tak závislá na domácím prostředí, má svobodného ducha a Evropa je láká. O tom, že si dokáží představit startovat v seriálu Grand Prix už hovořili i Cooper Webb a Jeremy Martin. V interview pro magazín Transworldmotocross Justin Barcia uvedl, že by šel do Evropy třeba hned, kdyby to bylo možné (zřejmě měl na mysli stávající smlouvy a závazky). „Francie je strašně v pohodě. Byl jsem také častokrát v Itálii, do Evropy bych se přestěhoval třeba hned. Líbí se mi tam, chutná mi tamní jídlo, miluju tamní kafe a holky. Lidí se tam víc hýbou, jezdí na kolech, motorkách, to mám rád,“  rozplýval se chválou čtyřiadvacetiletý Barcia. Talentovaný jezdec z New Jersey má titul ze seriálu Monster Energy AMA Supercross 250SX z roku 2011. O rok později titul obhájil, když vyhrál šest z devíti závodů. V první sezoně (2013) ve třídě do 450 ccm vyhrál několik superkrosů a skončil celkově čtvrtý v americkém mistráku. Ve venkovním seriálu Lucas Oil AMA Pro Motocross skončil v ten samý rok dokonce třetí. Vloni navzdory tomu, že si zlomil pánev, dokázal v seriálu Lucas Oil AMA Pro Motocross vyhrát dva závody a pětkrát stál na podiu. Kdysi dlouho jezdil Hondy, dnes zase Yamahy.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist