Jezdecké složení dalších týmů MS MX 2021

Kromě HRC (Tim Gajser a Mitch Evans) jezdí motocykly Honda v motokrosovém mistrovství světa třídy MXGP i další týmy. A už je známo i jejich jezdecké složení pro rok 2021.

Tým JM Honda Racing manažera Jacky Martense, který sídlí v belgickém Lommelu, letos závodil ve třídě MXGP bez velkých úspěchů s Francouzem Benoitem Paturelem a Britem Dylanem Walshem. Byla proto třeba udělat změna a do týmu tedy přichází nová krev. Prvním jezdcem je bývalý juniorský mistr světa Henry Jacobi. Čtyřiadvacetiletý Němec udělal slušnou kariéru ve dvěstěpadesátkách. V nižší třídě skončil v roce 2019 dvěma pódiovými umístěními a konečným pátým místem. Letos to zkoušel ve třídě MXGP na Yamaze a celkově bral 19. pozici se 134 získanými body. Uvidíme, jak se mu povede příští rok na zbrusu nové Hondě CRF450R. Jeho týmovým kolegou bude Ital Michele Cervellin, který prakticky celé mládí strávil na Hondě (jezdil i v továrním týmu) a nyní se na stroj japonského giganta vrací. Letos na Yamaze v barvách týmu SDM Corse skončil v konečné tabulce mistrovství světa dvacátý, čtyři body za Jacobim. Čtyřiadvacetiletý jezdec býval vždy považován za špičkového italského talenta, ale v poslední době trošku výkonnostně ustrnul. Na svém kontě už má ale dva evropské superkrosové tituly a je sedminásobným mistrem Itálie.

Dalším týmem, který jezdí Hondy, je francouzský SR Motoblouz z Nounardu. V mistrovství světa působí teprve dva roky, ale do sezony 2021 přichází s velkým jménem. Bývalý špičkový motokrosař  Nathan Watson na pár let úspěšně zkusil světové enduro a plážové závody, ale nyní se opět vrací do paddocku Velkých cen. Působil i v továrním týmu KTM, má na svém kontě bronzovou medaili z Motokrosu národů v dresu Velké Británie z roku 2019 a také účast na takových závodech, jakými jsou Red Bull Romaniacs, Erzbergrodeo, Extreme Lagares nebo Le Touquet. Jeho novým týmovým kolegou bude Benoit Paturel, přicházející od JM Honda Racing. "Jsem opravdu nadšený, že se vracím zpátky do MXGP! V posledních letech jsem se chtěl vrátit k motokrosovým závodům, a teď mám příležitost, kterou chci co nejlépe využít," uvedl Watson.  

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist