Husqvarna vstupuje do třídy MXGP, podepsala Guadagniniho

Nejlepší italský motokrosař současnosti Mattia Guadagnini podepsal smlouvu s týmem Nestaan ??Husqvarna Factory Racing. Potvrzují se tak zprávy, že tovární ??Husqvarna po velkých úspěších ve třídě MX2, oficálně od příští sezony vstoupí do motokrosového mistrovství světa FIM i ve vyšší kubatuře.

Guadagninimu je sice teprve jednadvacet let, ale už má mnoho zkušeností. V roce 2019 se stal juniorským mistrem světa ve třídě do 125 ccm, a to právě na Husqvarně. Dva roky strávil ve světových dvěstěpadesátkách, tu poslední sezonu v barvách týmu Red Bull KTM Factory Racing .Vedl seriál MS, vyhrál dvě Grand Prix (jednu v Lokti) a skončil celkově čtvrtý. Po přestupu do kategorie MXGP a stáje Red Bull GasGas Factory dobyl hned i stupně vítězů v rámci Grand Prix Jeho kariéru dosud brzdily pády a zranění, i proto letos skončil v konečném hodnocení seriálu MXGP až jako 14. Promeškal totiž celkem devět závodů. A nakonec musel kvůli zranění oželet i Motokros národů, kde jeho krajané brali skvělé třetí místo. Guadagnini bude jediný jezdcem týmu Nestaan ​​Husqvarna Factory Racing, talentovaný Nizozemec Kay de Wolf a Belgičan Lucas Coenen budou na strojích FC 250 usilovat o titul ve třídě MX2.

Mattia Guadagnini: „Jsem opravdu nadšený z toho, že jsem udělal další krok vpřed ve své kariéře s Nestaan ​​Husqvarna Factory Racing. Odhodlání všech v týmu mi dalo obrovskou podporu. Stejně tak toužím po přestěhování do Belgie, kde tým sídlí. To je podle mě nezbytné k boji o stálá umístění na stupních vítězů ve třídě MXGP."
Rasmus Jorgensen, manažer továrního týmu Nestaan ​​Husqvarna: „Je velmi vzrušující přivítat Mattiu v našem týmu. Často se přehlíží, jak je mladý a čeho už dosáhl ve své dosavadní krátké profesionální kariéře. Bude to velká zábava vychovávat takový talent. Máme pod smlouvou tři z nejjasnějších motokrosových hvězd v Evropě. Už ať rok 2024 začne!.“

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist