Husqvarna opět s Naglem, podepsala i Charliera

Husqvarna při svém tolik očekávaném návratu do kolotoče motokrosového mistrovství světa rozhodně nezklamává. Její jezdci obou tříd získali několik triumfů v Grand Prix a Max Nagl vloni dlouho, až do svého zranění, vedl průběžné pořadí šampionátu kategorie MXGP. Rychlý Němec v továrním týmu Husqvarny zůstane i pro letošek, posílí ho Francouz Christophe Charlier.

Továrna Husqvarna vložila stejně jako vloni své jezdce a motocykly do týmu Rockstar Energy IceOne Team. Stáj bývalého finského závodníka a dnes manažera Antti Pyrhönena, dávného soupeře našeho Martina Michka, poskytne potřebné zázemí tak, aby jezdci Nagl a Charlier mohli absolvovat celý 18dílný FIM šampionát třídy MXGP. Ten začíná už o víkendu 26. a 27. února klasickým nočním závodem v Kataru na dráze uvnitř silničářského areálu Losail. Max Nagl a Christophe Charlier pojedou stroje Husqvarna FC 450 ccm. „Rok 2016 je naší třetí sezonou v prestižní třídě MXGP a opět se těšíme na tu výzvu střetnout se s nejlepšími jezdci a výrobci světa," uvedl Antti Pyrhönen.

„Loni jsme s Maxem Naglem vyhráli tři Velké ceny, získali jsme řadu cenných zkušeností a hodně jsme se toho naučili. Toto vše chceme zúročit v tomto roce . Pro rok 2016 se Max spojí a Francouzem Christophe Charlierem, podle nás jedním z nejtalentovanějších jezdců, kteří jsou dnes k dispozici. Oba jezdci v přípravě a testování potvrdili, že Husqvarna FC 450 prochází skvělým vývojem a neustále se lepší. Získali jsme také nového hlavního partnera Rockstar Energy Drink, což je pro nás samozřejmě velký přínos. Silně věřím, že máme vše, co potřebujeme, abychom mohli v této sezoně bojovat o podia třídy MXGP,” pokračoval Pyrhönen.

Bývalý vicemistr světa Maxmilian Nagl začal loňskou sezonu náramně. Suverénním doublem vyhrál úvodní závod v Kataru, pak zvítězil v dalších dvou Velkých cenách, nasbíral nějaká druhá místa a ujal se vedení v šampionátu. Zlom přišel paradoxně při jeho domácí německé Grand Prix, kde se už v tréninku zranil tak, že musel několik dalších podniků vynechat. Nakonec bral konečné šesté místo před osminásobným mistrem světa Italem Tonim Cairolim (Red Bull KTM Factory). Charlier býval ve dvěstěpadesátkách dlouholetým jezdcem tovární Yamahy. Vloni premiérově ve třídě MXGP nastoupil v sedle Hondy a v konečném účtování vybojoval 16. pozici s nejlepším ziskem 24 bodů v Německu.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist