Herlings si zlomil nohu na závodech pro charitu

To je klasika: při blbnutí na malé motorce během charitativního závodu v belgickém Genku se zranil Jeffrey Herlings. Nizozemec měl přitom už nyní v západočeském Lokti předčasně potvrdit svůj třetí světový titul ve třídě MX2. Už téměř rozhodnutý šampionát se tak nečekaně pořádně zamotává.

Vedení rakouské továrny KTM po krátkém váhání Herlingsovo zranění potvrdilo. Jde o čistou zlomeninu levé stehenní kosti, kterou letos tak suverénní Nizozemec utrpěl během pondělního „sranda“ závodu Everts and Friends Charity Race. Ten pořádal spolu s týmem Red Bull KTM bývalý desetinásobný motokrosový mistr světa a dnes stejně úspěšný manažer Stefan Everts. Herlings jel na motorce s motorem o objemu motoru 85 ccm. Okamžitě po nehodě ho odvezli do nemocnice Zol v Genku, kde ho večer operoval dr. Driessen. Herlings dostal do nohy zpevňující destičku a personál nemocnice tvrdí, že operace měla naprostý úspěch. V nemocnici má devatenáctiletý jezdec strávit ještě tři dny. 
Co bude dál, je těžké tak brzy po zákroku předpovědět. Je jisté, že Herlings nepojede Velkou cenu České republiky, která se uskuteční už nastávající víkend. V Lokti mu přitom stačilo získat pět bodů a předčasně by tak získal už třetí světový titul ve dvěstěpadesátkách v řadě. Je také zřejmé, že Nizozemec přijde o již ohlašovaný "závod roku", kdy měl 9. a 10. srpna poměřit síly se zámořskými motokrosaři v americké Unadille ve státě New York. Objevily se ale také spekulace, že by mohl mít i po sezoně. V tom případě statistici spočítali, že v posledních závodech mistrovství světa (po Lokti ještě další tři) by musel jeho největší pronásledovatel v tabulce seriálu Francouz Jordi Tixier (rovněž Red Bull KTM) získat v průměru 35 bodů na Velkou cenu, aby Herlingse bodově překonal.  A to je při jeho nervové labilitě a síle soupeřů dost nereálné. Herlings by tak mohl získat titul i při nejhorším možném scénáři. Pit Beirer, šéf KTM Motorsport, uvedl, že pro Jeffreyho je nyní prvořadým úkolem odpočívat a vyléčit se. „On je mladý a skvěle vytrénovaný, takže věříme, že se mu to bude hojit rychle a vrátí se na tratě stejně sebejistý a rychlý, jako byl dosud,” uvedl Beirer.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist