Herlings se vrací do seriálu mistrovství světa!

Potvrzeno přímo z továrny KTM! Obhájce titulu ve třídě MXGP Jeffrey Herlings pojede tento víkend svůj letos první závod motokrosového mistrovství světa. Nizozemec si v lednu v přípravě ošklivě zlomil pravou nohu a musel na operaci. Šance na obhajobu už jsou u něj pouze v matematicko-teoretické rovině. Grand Prix Ruska na trati v Orljonku bude osmým podnikem sezony 2019 a vedoucí muži šampionátu už nastrádali přes 300 bodů.

Čtyřiadvacetiletý šampion už má za sebou dva přípravné závody. Na Dutch Masters v Rhenenu vyhrál se svou tovární KTM 450SX-F první jízdu a celkově skočil třetí. O pár dní později absolvoval ADAC MX Masters v Rakousku, kde byl druhý celkově za Švýcarem Jeremy Seewerem (Yamaha). Herlings se v Rusku objeví v týmu Red Bull KTM Racing po boku devítinásobného mistra světa a vedoucího muže třídy MXGP Itala Antonia Cairoliho. Nyní s jedou tři Grand Prix za sebou, po Rusku bude následovat Lotyšsko, a pak hned prestižní Německo, takže se Herlings bude mít co otáčet. Hlavně při současné úchvatné formě Slovince Tima Gajsera (Honda), který vyhrál poslední čtyři jízdy mistrovství světa.

Možnosti Herlingse jsou ale abnormální: v roce 2018 triumfoval v 17 ze 20 Grand Prix, získal 19 pódií a 33 vítězství v jednotlivých jízdách z 38 možných. Vybojoval tak svůj první titul ve třídě MXGP, další tři tituly má z dvěstěpadesátek. Na svém kontě má nyní 84 vítězství v Grand Prix. „Už tři týdny jezdím na motorce a je to OK. V Rusku hodlám závodit jiným stylem, než je u mě obvyklé. Bude to první ze tří závodů v řadě za sebou a ta série bude důležitá pro vybudování mého závodního rytmu pro zbytek sezóny. Mám za sebou dva národní závody. Rychlost tam byla, ale potýkal jsem se s normálními věcmi, které vás potkají, když jste na cestě zpět po dlouhém zranění: křeče, drobné chyby při předjíždění, ne příliš jisté starty. A teď v Rusku to bude ještě tvrdší, když pojedu s celou řadou špičkových kluků. Udělám sice vše, co bude v mých silách, ale budu spokojený s pořadím mezi pátým a desátým místem. Taková je nyní realita. V Lotyšsku bude písek, tam bych to mohl dotáhnout trochu výš,“ uvedl před svým comebackem Herlings.

Dirk Gruebel, manažer a technický koordinátor týmu KTM : „Je samozřejmé, že se nemůžeme dočkat, až bude Jeffrey zpátky v týmu a poprvé bude v této sezóně závodit v mistrovství světa. A my pojedeme jako tým poprvé v kompletní sestavě. V Rusku to nebudeme moc hrotit. Musíme Jeffreyho nechat najít jeho rychlost a rytmus, aby se mohl vrátit do startovního pole MXGP. Zbytek kluků má téměř polovinu sezóny za sebou. Jeffrey bude muset být trpělivý a pomalu se zlepšovat. Zdá se to být hrozně dlouho od jeho nešťastného zranění ve Španělsku, ale věřím, že je nyní hodně motokrosových fanoušků zvědavých, jak svůj comeback Jeffrey zvládne." 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist