Herlings byl přes své zranění nominovaný na MXoN

Loňský mistr světa ve třídě MXGP Jeffrey Herlings to myslí se startem na záříovém Motokrosu národů vážně. Ačkoli nejprve tvrdil, že kvůli sérii zranění předčasně ukončuje letošní sezonu, aby se pořádně doléčil, nejprve poslal do světa vlaštovku, že by rád MXoN jel, a nyní byl dokonce oficiálně potvrzen na soupisce nizozemské reprezentace.

Vyvrcholení motokrosové sezony – MxoN 2019 se tentokrát pojede v termínu 28. a 29. září na uměle vytvořené písčité trati na cílové rovince nizozemského silničářského okruhu Assen. A jet Národy zrovna doma před svými fanoušky, to musí být pro továrního jezdce KTM velké pokušení. „Herlings sice v letošním roce odjel pouze dvě Grand Prix kvůli zraněním, ale i přesto dokázal okamžitě vyhrát. Během Motokrosu národů už bude stoprocentně fit,“ věří týmový manažer Patrice Assendelft. Nizozemsko bude neskutečně silné, třídu Open pojede vítěz poslední Velké ceny Itálie Glenn Coldenhoff (Standing Construct KTM) a dvěstěpadesátky Calvin Vlaanderen (HRC), který drží v seriálu MS MX2 deváté místo, přestože řadu Gran Prix vynechal kvůli zranění. Náhradníkem byl stanoven osmnáctiletý supertalent Roan van de Moosdijk, který vede pořadí evropských dvěstěpadesátek.

„V sestavě s Jeffrym Herlingsem a Glennem Coldenhoffem máme hned dva špičkové jezdce, kteří si vedou výborně ve světovém šampionátu. Coldenhoff je rovněž jezdcem, který může i v té nejtěžší třídě vyhrát. Podobně jako Herlings, tak i Calvin, který jede ve třídě MX2, bojoval v průběhu sezóny s celou řadou zranění. Během posledních závodů ovšem ukázal, že patří k nejlepším na světě,“ vysvětlil svůj výběr Assendelft. Herlings podle zpráv z Nizozemska už po fraktuře kotníku z GP Lotyšska trénuje na motorce a chce se zúčastnit posledních dvou Grand Prix tohoto roku, které se konají v Turecku a Číně. Ty by měly posloužit jako dokonalá příprava právě na MXoN.

V favoritům Motokrosu národů patří vždy Američané, i když v posledních letech už poněkud ustoupili ze svých dřívějších pozic, kdy vyhrávali titul za titulem. Hvězdy a pruhy pod vedením protřelého týmového manažera a motokrosové legendy Rogera De Costera budou letos reprezentovat týmoví kolegové v barvách Rockstar Energy Husqvarna, Zach Osborne (MXGP) a Jason Anderson (Open). Oba si už atmosféru MXoN vyzkoušeli. K nim se připojí nováček Justin Cooper (Monster Energy/Yamalube/Star Racing Yamaha). Cíle Američanů jsou vždy nejvyšší, takže chtějí domů přivézt prestižní Chamberlainův pohár už po třiadvacáté.

S jasným kandidátem na letošní titul mistra světa ve třídě MX2 Thomasem Kjerem Olsenem vyrukuje v Assenu Dánsko. Továrního jezdce Husqvarny doplní z rozhodnutí národního trenér Emila Larsena jezdci Stefan Kjer Olsen (MXGP) a Bastian Bøgh Damm (Open). Nepojede tedy známý Mikkel Haarup, protože si netroufl startovat v nabízené třídě Open. „Výběr jezdců byl obtížný, ale vidím to spíše jako pozitivní problém. Je totiž znamením, že máme v Dánsku příliš mnoho rychlých jezdců,“ uvedl Larsen.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist