GP Nizozemska: Jezdci si stěžovali na příliš tvrdý písek

Jezdci si během motokrosové Grand Prix Nizozemska, která se jela o uplynulém velikonočním víkendu, stěžovali na trať. Písek ve Valkenswaardu byl kvůli extrémně nízkým teplotám promrzlý, vytvářel nečekané vlny a další nerovnosti. Hlasy nejlepších jezdců si můžete přečíst v následujícím článku.

Tony Cairoli, vítěz MX1: Trať byla velmi těžká. Ve své hlavě si pořád říkáte „je to písek“, ale byly tady opravdu velké a jakoby hranaté boule a já na nich udělal pár chyb. Hlavně na začátku druhé jízdy. Tu první jsem vyhrál dost lehce. V té druhé jsem prvních 15 minut nějak nemohl najít svůj rytmus, ale pak se to zlepšilo a poslední kolo bylo mým vůbec nejlepším tady ve Valkenswaardu. Škoda, že netrvalo ještě o kousek déle, mohli jsme mít s Kenem fotofiniš.
Ken de Dycker, druhý v MX1: Já i Cairoli jsme měli dobrý start do první jízdy, ale pak on udělal chybu a nechal mě předjet. Snažil jsem si ve vedení udržet chladnou hlavu, ale najednou jsem dostal příšerný smyk a motorka mně pořádně nakopla. Celá dvě další kola jsem jel jakoby v mlze, jak jsme byl z toho zmatený. Bylo tam ještě jedno místo, kde jsem mohl předjet Bobryševa, ale to bych mu musel být trochu blíže za azdním kolem. Chybělo jedno kolo navíc. Druhá jízda byla pro mne skvělá a také dost jednoduchá. Přesto jsem ale udělal dvě menší chyby. Jednu uprostřed závodu a jednu ke konci.
Jeffrey Herlings, vítěz MX2: Po diskvalifikaci v kvalifikačním závodě jsem musel startovat z brány číslo 40 a to nebylo jednoduché. Do startu jsem dal úplně všechno, abych se mohl rychle probíjet dopředu, a pak jsem snad udělal vše, co se dalo. Zatímco start do první jízdy jsem měl dobrý, ten druhý mi příliš nevyšel. Takže bych řekl, že ta první jízda byla snazší. Nakonec jsem ale zvládnul naplnit svůj plán a dosáhnout doma na dvě vítězství. Poslední kola jsem si vždy moc užíval, ty vlající nizozemské vlajky okolo trati, tak to mám rád.
Jordi Tixier, druhý v MX2: Pro mě to byl moc dobrý víkend. Dvě druhá místa, to je skoro stejné jako bych vyhrál. Zaznamenal jsem dva holeshoty, v první jízdě jsem vedl prvních 25 minut, v té druhé až do chvíle, kdy zbývalo do koce závodu pět kol. Zkrátka paráda a navíc druhé místo celkově v pořadí mistrovství světa. Opravdu spokojenost.
Jevgenij Bobryšev, třetí v MX1: Ráno byla strašná zima, snad -2°C, ale když vyšlo slunce, bylo to už lepší. V ranním warm-upu to strašně klouzalo. Do první jízdy se mi ale podařil excelentní start a jedno kolo jsem i vedl, ale Tony a Ken byli o trochu rychlejší. Snažil jsme se jich držet a kolo co kolo jsem se cítil lépe, takže když Ken udělal tu chybu, byl jsem schopný se před něj dostat. Nadále jsem pak udržoval vysoké tempo a byl jsem rád, že zase můžu jet ve Valkenswaardu o bednu. V druhé jízdě jsem získat další holeshot, což mne dost překvapilo, protože málokdy se mi podaří dva tak skvělé starty v jednom dni. Takže to mne opravdu potěšilo. Musím říci, že Ken dnes jel skvěle a díky svému stylu mohl jezdit přes boule tvrději než my ostatní. Já se tím trochu trápil, špatně se mi hledala stopa a můj corner speed nebyl takový, jaký bych si přál. Pak jsem také udělal několik chyb v souboji se Strijbosem a on mě předjel. Když se přede mne po velkém tlaku dostal i Tony, rozhodl jsem se zůstat za ním. Při předjíždění jezdců o jedno kolo jsem ale měl menší pád a nakonec jsem se o své čtvrté místo musel docela bát.
Gautier Paulin, šestý v MX1: Ten víkend byly celý divný, hlavně kvůli trati. Písek byl hned pod povrchem promrzlý a na to tady nejsme zvyklí. Každopádně podmínky byly stejné pro všechny jezdce. Kvalifikoval jsem se jako čtvrtý, takže jsem si mohl vybrat výhodnou bránu. První start byl celkem dobrý, odjel jsem sedmý, ale ten druhý byl mnohem horší. V první jízdě jsem měl dobrý pocit, ale v té druhé jsem našel svůj rytmus a stopu až deset minut před koncem a to už bylo pozdě. Výsledek z Nozozemska tedy není tak dobrý, jak jsme v týmu Kawasaki čekali. Budeme se ale dál tvrdě připravovat na další závody mistrovství světa a uvidíme.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist