GasGas se vrací do motokrosového MS

Nedávné rozšíření portfolia rakouské značky KTM o renomovaného španělského offroadového výrobce GasGas nese své ovoce. GasGas se mimo jiné oficiálně po dlouhých letech oficiálně vrací do motokrosového mistrovství světa, a to v obou třídách.

GasGas se představí v roce 2020 v motokrosovém mistrovství světa třídy MXGP ve spojení se známým a už zavedeným týmem Standing Construct. Ten v uplynulé sezoně zaměstnával nizozemského jezdce Glenna Coldenhoffa a Itala Iva Monticelliho. Oba budou pokračovat v nově pojmenovaném týmu Standing Construct GasGas Factory Racing i příští rok na motocyklech, které se zřejmě nebudou příliš lišit od stávajících strojů KTM a Husqvarna. Coldenhoff si po slabším úvodu sezony letos vedl skvěle a nakonec skončil v konečné tabulce třídy MXGP třetí. Hodně se mu dařívá i na Motokrosech národů, kde v posledních dvou letech vždy ovládl svou třídu. Letos dvěma vítězstvími přispěl Nizozemcům k zisku titulu. Ivo Monticelli ve svém druhém roce ve třídě MXGP obsadil konečné jedenácté místo.

„Náš týmový manažer mi zavolal a řekl mi o příležitosti propojení našeho týmu s GasGas. Musím říct, že jsem byl nadšený. Dosáhnout statusu továrního týmu je odměnou za veškerou naši tvrdou práci a profesionalitu. Pro tým je to opravdu velký krok, když za sebou bude mít továrnu s veškerou podporou a zdroji. Opravdu se těším na další práci se skvělou skupinou lidí v týmu Standing Construct a jsem velmi poctěn a motivovaný tím, že budu moct tuto novou značku reprezentovat ve třídě MXGP,“ nechal se slyšet Glenn Coldenhoff.

GasGas ale nebude chybět ani v motokrosovém mistrovství světa třídy MX2 a představí se také v evropských šampionátech! Ve světových dvěstěpadesátkách bude GasGas dodávat své motocykly týmu Diga Procross GasGas Factory Juniors, který nasazuje německé mladíky: patnáctiletého Simona Längenfeldera a devatenáctiletého Jeremy Sydowa. Oba se letos dobře prezentovali v evropských třídách EMX125 a EMX250.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist