Coldenhoff k Yamaze, Lupino k Marchettimu

S koncem sezony motokrosového mistrovství světa se vyrojily další jezdecké přestupy. Sestavu tovární Yamahy ve třídě MXGP pro další roky doplnil zkušený Nizozemec Glenn Coldenhoff. Italský závodník Alessandro Lupino po letech u Kawasaki a letošku u Gebben Van Venrooy Yamaha pojede příští rok v barvách týmu Marchetti KTM.

Tým Monster Energy Yamaha Factory MXGP letos zazářil. Švýcar Jeremy Seewer si nesmírně vyrovnanými výkony až v posledním závodě v italské Pietramuratě vybojoval titul vicemistra světa. Jeho krajan Arnaud Tonus měl rovněž skvělé momenty, ale často marodil a tým se s ním rozloučil. Stejně jako s francouzským veteránem Gauthierem Paulinem, který na konci rok 2020 ukončí svou bohatou profesionální kariéru. Místo nich přichází z dvěstěpadesátek vítěz dvou Grand Prix, mladý a talentovaný Brit Ben Watson, a nově i Nizozemec Glenn Coldenhoff. Devětadvacetletý jezdec po letech v továrním týmu KTM letos závodil v barvách stáje Standing Construct GasGas a hned získal ve světovém šampionátu úplně první triumf pro GasGas, když na nejvyšším stupni stanul v lotyšském Kegumsu. Novou smlouvu s Yamahou podepsal rychlý Nizozemec, který má na svém kontě i zlato v Motokrosu národů, na roky 2021 a 2022. Nejprve se ale bude muset dát zdravotně do pořádku po pádu v kvalifikaci Velké ceny Flander, kde si zlomil dva obratle.

V lednu třicetiletý Alessandro Lupino podepsal smlouvu pro sezónu 2021 s týmem Marchetti KTM Racing a pojede světový šampionát na stroji KTM 450 SX-F.  Lupino i šéf týmu Elio Marchetti se oba narodil v italském Viterbu a spolupracovali spolu už v Alessandrových začátcích. Lupino je sedminásobným mistrem Itálie, mistrem Evropy i světa ve třídě do 85 cccm. "Jsem velmi rád, že můžu podepsal smlouvu s Eliem a týmem Marchetti Racing. V průběhu let dokazovali, jakými jsou profesionály a kolik vášně do našeho sportu vkládají," uvedl Alessandro. Po odchodu Coldenhoffa už oznámil svou příští sestavu tým Standing Construct GasGas: V roce 2021 budou jejich dres nosit bývalý mistr světa dvěstěpadesátek Lotyš Pauls Jonass (letos Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) a Nizozemec Brian Bogers přicházející právě z týmu Marchetti KTM.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist