Co řekli nejlepší jezdci po portugalské GP?

Ohlasy jezdců po Velké ceně Portugalska, pátém podniku motokrosového mistrovství světa, který vyhrál v královské třídě MXGP Nizozemec Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory Racing) a ve dvěstěpadesátkách Belgičan Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory).

Jeffrey Herlings (3-1 ve třdě MXGP): „Je opravdu skvělé tady přijet a získat další vítězství. Byla to po mém loňském zranění dlouhá cesta a mám pocit, že už se v některých ohledech už vracím ke svému starému já. Dnes jsem podal dobrý výkon. První jízda nebyla tak pozitivní a znovu jsem měl nějaký problém s rukou (arm pump). A opravdu nevím proč, ale ve druhé jsem se cítil jako úplně jiný jezdec a mohl jsem opravdu pořádně tlačit. 101. vítězství v Grand Prix je docela speciální a nyní jen jedno další potřebuju, abych měl rekord už jen pro sebe. Moc už se těším do Španělska. "

Španěl Jorge Prado (Red Bull GasGas Factory), 1. a 6. místo ve třídě MXGP: "Celkově jsem s nedělí docela spokojený. V šampionátu jsem stále na dobré pozici, vedu v průběžné klasifikaci, a jezdím dost dobře. Před startem druhé jízdy jsem měl pocit, že dokážu zopakovat to, co jsem dokázal v jízdě číslo jedna. Ale na začátku druhé jízdy mě vyvezli na kraj, takže jsem brzy ztratil pár pozic. Na konci závodu jsem tvrdě zaútočil a téměř jsem udělal ještě další pokrok k lepší pozici, ale už jsem to nestihl. Příští Grand Prix je moje domácí, takže se moc těším.“

Francouz Romain Febvre (Kawasaki Racing Team), 2. a 3. místo ve třídě MXGP: "Celý víkend jsem se cítil dobře. V sobotu jsem musel tvrdě makat, ale v kvalifikačním závodě jsem dokázal dojet ze sedmnáctého místa pátý, takže jsem věděl, že v neděli potřebuji jen dva slušné starty a bude to v pořádku. Mnoho z nás umělo jet vysoké tempo a já věděl, že musím rychle dopředu. V prvním závodě jsem pár kluků předjel fakt rychle, takže jsem byl nakonec spokojený s druhým místem. Druhá rozjížďka byla těžší. Měl jsem dobrý a čistý souboj s Jeremy Seewerem, ale pak byli ti dva kluci vepředu (Herlings a Španěl Ruben Fernandez na Hondě) už pryč. Je dobré být zpátky na pódiu a získat skvělé body do šampionátu.“

Jago Geerts (1-1 v třídě MX2): "Dnes jsem se na trati cítil opravdu dobře. První rozjížďka byla dobrá, druhá rozjížďka jsem měl dobrý start, udělal jsem dva rychlé průjezdy a na trati jsem si udělal svoje. Jsem opravdu šťastný ze svého vítězství. Včera jsem se v prvním kole cítil dobře a věděl jsem, že to bude dobrý víkend a že dnes to bude lepší. Bylo to pro mě perfektní vítězství a já se soustředím na další závody a zkouším takhle pokračovat."

Nizozemec Kay de Wolf (Nestaan Husqvarna Factory Racing), 3. a 2. místo ve třídě MX2 : "Byl to náročný víkend, v sobotu se nám moc nedařilo, ale otočili jsme to. Jsem opravdu spokojený s tím, co jsme dnes předvedli. Na tomhle výkonu budu stavět, abych se dál posouval vpřed. Druhá jízda byla z mojí strany mnohem lepší. Nezačal jsem sice nejlépe, ale pokračoval jsem v práci a tlačil jsem až do posledních chvil, kdy jsem vybojoval druhé místo." 

Nizozemec Roan van de Moosdijk (Nestaan Husqvarna Factory Racing), 4. a 3. místo ve třídě MX2: „Pomalu se vracím tam, kde bych měl být a jsem za to šťastný! Věděl jsem, že musím předjet Simona Langenfeldera ve druhé jízdě, abych se dostal na podium, a to se mi povedlo, takže to bylo pro mě dobré. Byla to těžká cesta dostat se do tohoto bodu a bez svého týmu bych to nezvládl."

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist