Bobryšev dostal u HRC padáka, přichází Bogers

Jak se dalo očekávat, zraněními i výpadky formy sužovaný ruský motokrosař Jevgenij Bobryšev končí u továrního týmu Hondy. V HRC ho nahradí nováček v nejsilnější třídě MXGP, Nizozemec Brian Bogers.

Jedničkou u továrny Honda zůstává na motocyklu CRF450RW v prestižní třídě MXGP loňský mistr světa, Slovinec Tim Gajser, letos po zranění a vynechání několika závodů až pátý. Jednadvacetiletý Nizozemec Brian Bogers je považován za velkého specialistu na písek, daří se mu také vždy za obtížných podmínek na trati. V roce 2014 byl vicemistrem Evropy dvěstěpadesátek a postoupil do světa. Tam ve třídě MX2 skončil v roce 2015 jedenáctý, o rok později už osmý a své snažení ve dvěstěpadesátkách zakončil letos dalším celkovým osmým místem, když dojel například ve druhé jízdě ruské Grand Prix stříbrný. Tři roky sedlal v mistrovství světa MX2 KTM v barvách nizozemského sponzora HSF Logistics, který nyní přichází do HRC i s ním. Na své první vítězství v Grand Prix Brian Bogers stále ještě čeká. Rus Jevgenij Bobryšev, kterého Bogers nahrazuje, letos skončil v konečné tabulce MS třídy MXGP až jedenáctý, když kvůli zranění vynechal GP Francie a Německa. A to bylo samozřejmě pro vedení Hondy hrozně málo. Rus údajně příští rok pojede seriál Arenacross World Tour v týmu RFX Suzuki.

„Být součástí rodiny HRC je můj splněný sen. Jsem nadšený, že konečně vyzkouším jejich motorky. Vypadají úžasně a když vidím Tima Gajsera při jízdě, nemůžu se dočkat okamžiku, kdy sezóna 2018 odstartuje. Už jsem byl ve stejném týmu jako on, a to v roce 2009, takže je skvělé, že se k němu v příští sezóně znovu připojím," uvedl Bogers, který byl jako nový jezdec HRC představen na výstavě EICMA spolu s Calvinem Vlaanderenem, který jako jediný pojede tovární Hondu ve třídě MX2 a vystřídá tak Itala Michelle Cervellina. V Jižní Africe narozený a v Nizozemsku žijící Vlaanderen debutoval v seriálu mistrovství světa v roce 2014 v českém Lokti, letos dojel ve dvěstěpadesátkách celkově třináctý, když byl součástí stejného týmu jako Bogers.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist