Ve Slovinsku vybojoval Michek stříbro, Bartoš byl pátý

Osmidílný evropský šampionát zavítal svým prvním dějstvím na trať slovinské Brezice. Tam nakonec dorazilo dvacet devět závodníků a z toho bylo také šest českých reprezentantů. Titul z minulého ročníku přijel obhajovat Martin Michek (Buksa/Ados KTM Team), dvojku měl na svém motocyklu vicemistr Evropy Petr Bartoš (Orion Racing KTM Team), ovšem zdaleka největší borec a miláček domácího publika byl Tim Gajser (Honda Gariboldi), světový šampion kubatury MX2 za rok 2015.

Na rozdíl od loňského podniku, kdy zde panovalo špatné počasí, to nyní bylo o něčem jiném a v neděli v areálu zavládla příjemná teplota kolem pětadvaceti stupňů. V první rozjížďce kraloval jasně slovinský talent Gajser, v tréninkovém tempu měl i přesto minutový náskok před svými soupeři.

Druhý nakonec dojel po dobrém výkonu Martin Michek a třetí pozici zaujal překvapivě další Slovinec Aljoša Molnar (Honda). Petr Michalec (Honda) byl čtvrtý, pátý po nepovedeném startu prosvištěl Petr Bartoš, hned za elitní desítkou se umístili Jonáš Nedvěd (Orion Racing KTM Team) a Ondřej Brendl (Team MAX 2 Suzuki).

Na velice tvrdém povrchu byl suverénní i ve druhém motu Gajser, tentokrát ale "dvojku" pro sebe urval rychle jedoucí Slovinec Klemen Gerčar (Husqvarna), Michek se musel spokojit s třetí příčkou. Bartoš si nyní spravil chuť a cílem po bojovném průběhu prolétl jako čtvrtý, Michalec bral spolehlivě "šestku", devátý skončil Brendl a po horším startovacím manévru byl Nedvěd třináctý.

Další díl evropského šampionátu zavítá již 10.dubna 2016 na závodní okruh v chorvatském Zaboku.

Průběžné pořadí EMX OPEN:

1 - T. Gajser (SLO) - 50b.
2 - M. Michek (CZE) - 42b.
3 - K. Gerčar (SLO) – 38b.
...
5 - P. Bartoš (CZE) - 33b.
6 - P. Michalec (CZE) – 33b.
...
8 - O. Brendl (CZE) – 21b.
...
10 - J. Nedvěd (CZE) – 18b.
...
18 - J. Mencl (CZE) - 8b.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist