Evropský šampionát národních družstev v Arco di Trentu

V italském Arco di Trentu se 10. a 11. října 2015 odehrálo poslední dějství evropského šampionátu. Na startu se sešli nejlepší juniorští jezdci Evropy aby poměřili své výkony v závodě družstev. Z každého státu mohlo nastoupit jedno družstvo ve složení 2x 85ccm, 1x 125ccm a 1x 250ccm.

Celkem se do závodu přihlásilo 13 družstev a Českou republiku reprezentovali ve třídě 85ccm Petr Polák a Jiří Matějec, ve třídě 125ccm Jakub Terešák a v třídě 250ccm Martin Krč.

Na velmi rychlé trati dominovali domácí jezdci, na kterých bylo vidět, že mají trať natrénovanou. V závodě jim však šlapal na paty také velmi silný tým ze Švédska a během rozjížděk si první pořadí několikrát prohodili.

Pro českou výpravu udělal nejlepší výsledek Petr Polák, který dojel ve své třídě na prvním a druhém místě. Dobrý výsledek odvedl po zranění a ještě s bolavým kolenem, které má před operací menisku, Jakub Terešák, který skončil ve své třídě na šestém a třetím místě.

Celkově se český team umístil na čtvrté “bramborové“ příčce. Bylo to ale hodně těsné, protože na třetí Francii ztratil jen čtyři body, což svědčí o kvalitách mladých českých jezdců. Do závodu nenastoupil zraněný Dan Stehlík, který závodům jen smutně přihlížel s rukou v sádře.

Celkové pořadí:

1. Itálie, 2. Švédsko, 3. Francie, 4. Česká republika

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist