Minibike 40 odstartovaly sezonu

22.4. v areálu Masarykova okruhu v Brně byla zahájena nová sezona nejmenších závodních motocyklů, třídy minibike 40.

22.4. v areálu Masarykova okruhu v Brně byla zahájena nová sezona nejmenších závodních motocyklů, třídy minibike 40. Oproti loňsku se mnohé změnilo, změnila se pravidla, přišly noví jezdci a někteří jezdci naopak přestoupily bojovat do velké silnice. Pozitivní byl pohled na zaplněné startovní rošty s nadějemi české silnice.
Největší změnou bylo navrácení systémů závodů, který se proti loňskému experimentu s jedním závodem, vrátil zpět na dvě rozjížďky, byla také zrušena, v posledních letech nepříliš obsazovaná, třída Junior C.
V kategorii nejmenších závodníků třídy Junior A, se na startu sešlo početné patnáctičlenné pole závodníků z Česka, Rakouska a Německa. První dvě místa vybojovaly Rakušané M. Enderlein a K. Heidel, za nimi pak bronz vybojoval David Kruliš před Romanem Kolkem. Třída Junior B již patřila výhradně českým jezdcům, vítězství s přehledem získal Míra Popov, který dokázal ujet svým pronásledovatelům Martinu Marxovi, Karlu Hanikovi a Radku Sokolovi, kteří sváděly souboje o místo za ním.
Následovali závody Elite A a Elite B, kteří jely dohromady. Bývalí mistři Evropy v juniorech Andrea Toušková a Jakub Kornfeil se měly pokusit o narušení kralování Radima Rosického v Elite A, ale to se ani jednomu nezdařilo a tak Radim úspěšně nakročil k pokusu o získání hatricku v počtu titulů. Bratři Ducháčkové loni vévodily třídě Elite B a nikterak tomu nebylo ani v Brně kde obsadily první dvě místa. Staršího Lukáše tentokrát porazil jeho mladší bratr Michal. Na stupních vítězů je doplnila Tereza Sovová. Nejtěžší chlapíci jezdí ve třídě v Senior, a tady je králem Jirka Brada, který porazil Pavla Roháče a Toma Prostějovského.
Špatný stín vrhá, na jinak vydařené závody, výkon časomíry, která nesloužila tak jak by měla, jelikož mnoho výsledků bylo dost zmatených a nepřesných. Jinak závody byly velice vydařené a rozhodně se dá říci, že se po trati pohybovali možná i budoucí Peškové, nebo Abrahamové…

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist