V Oscherslebenu kralovali Češi

V sobotu 15. června se v Motosport aréně v německém Oscherslebenu konaly nejen závody IDM, ale i další závody seriálu ADAC Mini Bike Cup, kde ve svých třídách dominovaly naše nejmladší naděje motocyklového sportu. Ondřej Vostatek i Filip Salač vybojovali ve svých třídách dvakrát vítězství a oba jsou v čele celkového pořadí šampionátu.

Ondřej Vostatek vyhrál obě kvalifikace a startoval opět z první pozice. Ihned po startu se dostal do vedení a v obou závodech s přehledem zvítězil. Filip Salač startoval v kategorii pokročilí z druhé pozice. Do vedení šel také ihned po startu a po krásných bojích s druhým Kevinem Orgisem nakonec dvakrát zvítězil. Petr Svoboda vybojoval v kategorii začátečníci dosud své nejlepší umístění a připsal si body za šesté místo.
Jan Vostatek k úspěšnému víkendu poznamenal: „Jsme velice rádi, že Ondřej pokračuje ve své vítězné sérii, i když obě kvalifikace byly velice vyrovnané. Prvních 8 jezdců zajíždělo časy s minimálními rozdíly, takže nikdo neměl nic jistého. Ondřej měl v obou závodech dobrý start a do první zatáčky najížděl jako první. Pak už jen zvyšoval svůj náskok. Bylo se opravdu na co dívat."
„Nádherné závody a v obou kategoriích spoustu krásných soubojů až do posledních zatáček. Především skvělý manévr Filipa v předposlední zatáčce posledního kola neměl chybu. Dokonce i diváci, kteří si „odskočili“ z velkých závodů, byli velice překvapeni. Po celou dobu závodů vládla perfektní atmosféra, kterou si všichni naši kluci moc užili a už se těší na další závody.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist