Ondřej Vostatek vede německý šampionát

V německém Fassbergu se ve dnech 8. až 9. června odjely další závody seriálu ADAC Mini Bike Cup, kde ve své třídě dominoval český jezdec Ondřej Vostatek. V obou závodech lehce zvítězil a ziskem padesáti bodů se posunul do čela celkového pořadí šampionátu.

Ondřej Vostatek ovládl páteční tréninky a jeho vzrůstající výkonnost se potvrdila i v kvalifikacích, kde zajížděl nejrychlejší časy a vybojoval pole position. V obou závodech, jak v sobotu tak i v neděli nejlépe odstartoval a svým soupeřům nedal prakticky žádnou šanci. Zvítězil stylem start – cíl s náskokem třinácti a pěti sekund na skupinku jezdců, kde se bojovalo o další umístění.

„Ondřej opět potvrdil, že patří k těm nejlepším jezdcům nejen u nás, ale i v Německu,“ uvedl Jan Vostatek. „Ve Fassbergu se bohužel nenašel žádný soupeř, který by byl schopen akceptovat jeho tempo, aniž by se v kvalifikaci vyhnul pádu. Myslím si, že letošní šampionát je i přesto velmi vyrovnaný a rozhodovat se bude v každém závodě.“
„Nesmíme proto připustit žádnou chybu, abychom celý šampionát odjeli ve zdraví a s co možná nejlepším výsledkem. O víkendu se pojedou závody v Oscherslebenu, kde se pokusíme upevnit vedení v šampionátu,“ dodal Jan Vostatek.

Průběžné pořadí českých jezdců v ADAC Mini Bike Cup:

Začátečníci:
1. Ondřej Vostatek, 9. Petr Svoboda
Pokročilí: 3. Filip Salač

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist