Minibike se opakovaně představily v Brně

BRNO – Martin Gbelec, Jan Drkoš (oba AMK Masarykův okruh), Radek Sokol a Vít Bromovský – to jsou jména vítězů jednotlivých jízd 2.podniku volného seriálu Minibike Race Brno 2010 na brněnské dráze, který se jel tuto neděli (26.7.) a navázal tak na první dubnový závod.

Pořadatelům i jezdcům přálo počasí a na brněnskou trať nakonec dorazila kompletní špička českého minibikového sportu, kterou výrazně podpořili i přední "hobby" jezdci, kteří tentokrát licencovaným jezdcům zdařile konkurovali.
Mezi JUNIORY (6 – 10 let) kraloval Martin Gbelec, vítěz obou jízd, který si k minibikům odskočil ze silničních závodů "padesátek". Vydatně mu sekundovali dvakrát druhý Matěj Vít, Antonín Toman, Vojtěch Schwarz a do svého pádu i Markéta Strnadová.
Třídy Mini/Midi (10 – 18) a Prestige (od 13ti let) byly poznamenány napínavými jezdeckými souboji Radka Sokola, bývalého evropského šampiona, a Jana Drkoše, ze kterých vyšel 3x vítězně Radek Sokol, což mu stačilo na vítězství v obou třídách. Třetí místo jakoby si předplatil jezdec AMK Brno circuit JUNIOT teamu Lukáš Burget, který dominující dvojici kryl záda ve všech čtyřech jízdách.
Diváckým finále se ale staly jednoznačně jízdy třídy CZECH Senior (od 18ti let), které po celou dobu nabízely řadu napínavých soubojů a předjížděcích manévrů. Snad s jedinou výjimkou – suverénním Vítem Bromovským, který vyhrál obě jízdy systémem start – cíl.
Nejlepšími "hobby" jezdci se stali v jednotlivých třídách Federico (Junior) a Riccardo (Mini/Midi) DiLenardovi, Markéta Rosická (Prestige) a Jaroslav Štipčák (Czech Senior).
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist