Čtyři vítězství během jednoho víkendu

V sobotu se na chebské trati Kartarena Ypsilonka jely dva závody německého ADAC šampionátu a v neděli další dva, ve kterých se rozdávaly body v rámci Mistrovství Evropy. Tréninkům i samotným kvalifikacím jasně dominoval mladý středočeský závodník Filip Salač, když jako jediný jezdec zajížděl časy pod 53 sekund. Jezdec týmu Salač Racing tak vyhrál kvalifikaci v sobotu i v neděli.

Sobotní závody šampionátu ADAC Filip vyhrál poté, co výborně odstartoval, nasadil rychlé tempo a svým soupeřům se každým kolem vzdaloval. Vítězstvím si v německém ADAC šampionátu upevnil první místo v průběžném pořadí.
Neděle nám nabídla podobný průběh, Filip opět vyhrál oba závody konané v rámci ME a má tak dobře nakročeno k zisku titulu mistra Evropy. Rozhodující závod se bude konat 2. a 4.srpna na trati ve Vransku (SLO).
Filip Salač k víkendovému podniku uvedl: „Celý víkend se pro mě vyvíjel velmi dobře už od prvního vyjetí na trať jsem se cítil výborně a měl dobrou rychlost. Motorka fungovala perfektně a do obou závodů jsem si vyjel pole position."
„Navíc jsem do všech čtyř závodů měl vždy dobrý start, nasadil jsem svoje tempo a vytvořil si na soupeře bezpečný náskok, který jsem si hlídal až do cíle. Chtěl bych poděkovat své rodině a mechanikovi Vencovi za dobře připravenou motorku, našim partnerům a v neposlední řadě fanouškům. Díky!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist