Markvart havaroval, Kulhánka zradila technika

Dnes čekalo na jezdce v rámci prvního dne 91. motocyklové olympiády Šestidenní přes 300 kilometrů, v každém okruhu tři měřené testy a tento okruh závodníci absolvovat celkem dvakrát. Dohromady tedy šest měřených testů.

Skvěle jel dnes Jaromír Romančík, jenž zazářil hlavně v druhém kole na posledním testu, který vyhrál absolutně ze všech jezdců. Ve své třídě E2 drží 9. místo. Velmi dobře jel také jeho kolega z World Trophy Teamu Ondřej Helmich, který je 12. ve své třídě E3. Patrik Markvart měl hned na prvním testu pád, ale i tak si stojí velmi dobře a je 21. ve své třídě E1. Jiří Hádek jel také výborně a ve své třídě E2 je 35. Bohužel se dnes nedařilo Martinu Kulhánkovi z týmu juniorů, kterého zradila jeho technika na motocyklu, připsal si 49 trestných minut, ale zítra se postaví na start. Dobře si vedl další junior Robert Friedrich, ale bohužel Adolf Živný si připsal trestnou minutu hned v prvním kole. Hodně se práší a vyjíždí se nebezpečné prašné pasáže. Hlavně ve druhém kole už byla trať značně rozbitá.

Patrik Markvart uvedl k prvnímu dni: „Dnes ráno v 8:16 odstartovala má 5. ISDE. Startoval jsem v druhé minutě mezi nejlepšími jezdci světa! Ráno byla opravdu velká zima a nebylo jednoduché se zahřát. Na prvním enduro testu jsem přehlídl v prachu kámen a upadl jsem dlaní na další. Od té doby jsem se nemohl dostat do tempa a měl jsem ze všeho velký respekt. Trať je velice prašná a už velice rozbitá. Po dnešku nejsem spokojen z výsledkem. Udělal jsem mnoho chyb a těch se musím vyvarovat. Nyní čekáme na výsledky států, tak uvidime. Zítra je další den, tak se do toho opřu."  Český World Trophy tým obsadil první den krásné 6. místo (vyhráli Američané) a Junior World Trophy poslední 19. místo, díky závadě na motocyklu Martina Kulhánka (tady jdou jako první do druhého dne Šestidenní Švédové). Nejlepší z českých klubových týmů byl první den na devátém místě KBS ÚAMK Team Unhošť ve složení Jakub Horák, Marek Borák a Jan Balaš, 16. je ENC Racing ve složení Luboš Klimeš, Jiří Slischka a Jakub Šefr, na 23. pozici Motosport Bozkov 1. ve složení Jakub Koucký, Lukáš Hádek a Tomáš Koucký a 37. KP enduro Klub ve složení Martin Prusík, Petr Uher a Miloslav Konopásek.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist