ISDE: Šestidenní vyhráli Francouzi, český World Trophy Team je třináctý

92. ročník Mezinárodního motocyklového šestidenní (ISDE) konaného ve francouzském Brive zakončil český tým na 13. místě. Na stupních vítězů stanuli reprezentanti Francie, Austrálie a Finska. Juniorský pohár ovládl taktéž domácí tým, Češi dojeli na osmé pozici.

World Trophy Team České republiky nastoupil do závěrečného motokrosového závodu pouze ve třech, Patrik Markvart se jej po včerejším ošklivém pádu nezúčastnil. Jezdci vyrazili na trať dle dosažených časů od nejhorších po nejlepší. Ještě před zahájením závodů však vzdali jezdci minutou ticha poctu svému zesnulému kolegovi Michaelu Altymu, který závodil v týmu Sheep Skull Enduro Riders Club. V pondělí zemřel na fatální selhání organismu.

Z národních reprezentantů se jako první se na start postavil v čase 14:20 junior Robert Friedrich, poté jej o čtyřicet minut později následovali Jakub Šefr, Milan Engel a Adolf Živný v rozjížďce E2 Trophy. V 15:20 pak do závodu nastoupili i poslední čeští zástupci Patrik Liška a Jiří Hádek.


S časem 11:11,83 byl stejně jako včera nejrychlejší Jiří Hádek, který si mezi jezdci E3 Trophy vyjel 10. místo. Jen o pár sekund pomalejší čas zajel Patrik Liška, jenž dokončil svou rozjížďku jako jedenáctý v pořadí. S číslem 30 na své kapotě dorazil na jednadvacátém místě do cíle Jakub Šefr s časem 11:33,10. O něco pomalejší pak byli Robert Friedrich (11:44,34), Adolf Živný (11:46,10) a Milan Engel (11:54,41). Celkově se nejrychlejšími piloty ve svých rozjížďkách stali Španěl Josep Garcia, francouzský závodník Loric Larrieu a Taylor Robert z USA.

Vítězem 92. ročníku World Trophy je Francie ve složení Jeremy Tarroux, Loic Larrieu, Christophe Charlier a Christophe Nambotin. O šest minut pomalejší byl tým Austrálie, třetí Finsko ztratilo na první příčku minut devět. Juniorskou část soutěže ovládli taktéž domácí Francouzi, druzí byli Italové a stupně vítězů doplnili závodníci z USA.

Český tým ve složení Jakub Šefr, Patrik Markvart, Milan Engel a Patrik Liška dorazil do cíle s téměř šestihodinovou ztrátou jako třináctý, junioři Robert Friedrich, Adolf Živný a Jiří Hádek dojeli osmí. Mezi klubovými zástupci nejlépe dopadl KBS UAMK, skončil na 9. příčce.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
callowsick přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist