Strmý vrch Chýnov už tuto sobotu

V sobotu 16. září se v Chýnově u Tábora uskuteční jubilejní 40. ročník závodu motocyklů do Strmého vrchu. Pořadatelem akce je Motosport Chýnov ve spolupráci s městem Chýnov. Motocykloví závodníci z celé ČR se budou snažit vyjet padesátimetrový krpál, plný nejrůznějších překážek. Na startu nebude chybět nejúspěšnější jezdec celé jeho historie, mnohonásobný mezinárodní mistr ČR v motokrosu a momentálně nejlepší český motocyklový závodník dakarské rallye Martin Michek. Jeho největším soupeřem mu bude loňský vítěz a hardendurový specialista Roman Körber, startující za domácí Motosport Chýnov. Závodit se bude v kategoriích Motokros+enduro, Trial, ČZ+Jawa a Děti do 15 let.
 

Tento jubilejní ročník navštíví i první vítěz chýnovského klání z roku 1981, strakonický matador Jiří Hynek. Když prý ho nebude nic bolet, zkusí se dokonce postavit na start kategorie ČZ. V kategorii ČZ+Jawa se se svým fichtlem pod kopec postaví i bývalý hokejista NHL Martin Hanzal. Své zcela originální závodní silniční Eso z padesátých let divákům nastartuje a předvede člen chýnovského Veterán Klubu Jan Pták. V rámci tohoto jubilejního ročníku bude též divácká soutěž v podobě slosovatelných vstupenek o zajímavé ceny a autogramiády zajímavých osobností.

Tréninky v Chýnově začínají v 9:30 hodin, závod pak ve 13:00 hodin. Bude zajištěno bohaté občerstvení a zajímavý doprovodný program. Kdo má rád adrenalinovou zábavu, rozhodně si nenechte tuto akci s největší tradicí v celé ČR ujít!

Večer od 20 hod. se pak uskuteční oldies diskotéka v sále chýnovského KD. Kdo se prokáže vstupenkou ze Strmého vrchu, bude mít na diskotéku vstup zdarma.

Náš tip

Zvláštní ustanovení pro XL. ročník závodů motocyklů do Strmého vrchu.
zu_strmy.vrch_chynov_2023final.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist