Strmý vrch Chýnov jela téměř stovka závodníků

Jubilejní 40. ročník závodu motocyklů do Strmého vrchu se jel v sobotu, 16. září v Chýnově. Pořadatelem byl Motosport Chýnove ve spolupráci s městem Chýnov. Na start se postavilo celkem 97 závodníků a jejich počínání přihlížely bezmála tři tisícovky spokojených diváků. Pět z nich si dokonce odneslo domů hodnotné ceny v rámci slosovatelných vstupenek.

Na start se postavil rekordní počet dívek a žen, nejlepší z nich byla domácí závodnice Nikola Sládková. V kategorii dětí zvítězil třináctiletý Jakub Mourek z týmu Tvrdé jádro před o rok starším Josefem Mošničkou z Motosportu Chýnov a teprve dvanáctiletým Milanem Pražmou z týmu Full Gas. Nejlepší pokus z dětí zaznamenal vítěz této kategorie, který se v jedné jízdě vyšplhal na 43 metrů z celkových padesáti. Ve třídě ČZ + Fichtl byl zcela jasným vítězem Jaroslav Jonák z Říčan, který se se svou čezetou dostal v prvním pokusu pouhý metr pod cíl! Druhý byl Petr Seidl taktéž z Říčan a třetí Jura Paroubek z Veterán Klubu Sedlčany se svou krásnou soutěžní jawou. Za zmínku stojí i celkové páté místo bývalého hokejisty NHL, reprezentanta a olympionika Martina Hanzala z týmu Dukla Rudolfov, který jel na vytuněném fichtlu.

Trialistům to na suchém terénu šlo a hned tři z nich vyjeli až nahoru ve všech pokusech. Tak se poprvé v historii chýnovského kopce rozjížděli o vítězství hned tři jezdci najednou. Nejlépe si ve společném rozjezdu vedl Marek Wünsch z týmu TP Czech, před druhým Romanem Körberem z Motosportu Chýnov a Jindřichem Slavíkem z Motoclubu Milevsko. Mimochodem, tato tři jména si dobře zapamatujte, ještě o nich v tomto článku uslyšíte.

V hlavní kategorii Motokros+enduro startovalo jako obvykle nejvíce jezdců, celkem jich bylo 64. Jejich počet se redukoval dle dosažených výkonů přes semifinále až po finále, kam se probojovalo pouze deset nejlepších. Jako jediný vyjel ve všech pěti pokusech až nahoru Roman Körber z Motosportu Chýnov a stal se tak jasným vítězem. Dokonce obhájil loňské vítězství, což se v minulosti podařilo jen málokomu. Druhé místo překvapivě vybojoval bývalý motokrosař Jindřich Slavík z Motoclubu Milevsko, který se však poslední dobou věnuje hardenduru, a tak je mu jízda přes překážky do kopce blízká. Třetí byl celkově Marek Wünsch z tým Beta Fabián, který neměl úplně dobrý začátek, ale ve finále měl bezchybné pokusy a dokázal se o dva metry dostat před Martina Michka z HT Group RT, kterému zase naopak nevyšel dle jeho představ závěr závodu. Páté místo patřilo Janu Charvátovi z Husqvarna Promoto teamu, který viděl šachovnicový prapor dvakrát.

Závod navštívil i vítěz prvního podniku do Strmého vrchu v Chýnově, strakonický Jiří Hynek. Ten v rámci interview zavzpomínal na slavnou éru závodů do strmého vrchu, kterých se tehdy jezdilo po celém Československu hned několik. Své originální silniční ESO z roku 1950 představil a pod kopcem projel chýnovský Jan Pták. Nechyběl ani tradiční běh dětí do Strmého vrchu, kterých byla téměř stovka.

Náš tip

VÝSLEDKY - vysledky_strmy_vrch_chynov_2023.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist