Těžký pád Engela. Michkovi došel benzín.

Ve čtvrtek byla na pořadu dne druhá část maratónské etapy. Do té nastupoval člen Orion - Moto Racing Group Martin Michek jako lídr kategorie nováčků, přestože předchozí den ztratil téměř čtvrt hodiny při hledání jednoho z kontrolních bodů. Spolu s ním ho však nemohla najít celá řada favoritů, včetně největšího konkurenta a o pouhou minutu druhého na KTM jedoucího Betriu. Dnes si Martin vybral další smůlu, když mu osm kilometrů před tankovačkou došel benzín.

Prvních 200 kilometrů měřeného úseku se Michkovi povedlo, poté ale nastala něco, co je noční můrou každého motorkáře. "Hned od začátku jsme jeli společně se Španělem Pedrerem. Chvíli vedl on, pak zase já. Předjeli jsme spoustu závodníků, jenže zhruba osm kilometrů před tankovačkou mi došel benzín. Nechápu to, protože jsem vyjel s plnou nádrží a nikde jsem nenajel zbytečné kilometry," uvedl po dojezdu do bivaku Martin Michek, který byl před startem etapy na krásném čtrnáctém místě celkově. Český závodník tak ztratil téměř čtyřicet minut, které ho možná budou stát prvenství v kategorii nováček roku a několik míst v celkovém pořadí. "V jednu chvíli jsem byl dost zoufalej. Bylo to na rychlém úseku a nikdo moc nezastavil a nechtěl pomoct. Nakonec mi benzín dovezl organizátor. Stálo mě to strašně času.", dodal Michek, který byl v etapě klasifikován na 39. místě. Celkově si pohoršil na 23. místo.

Porci smůly si na letošním Dakaru vybírá matador Milan Engel. Dobře rozjetou etapu nakonec dokončil jako 24. poté, co pouhých 600 metrů před cílem ošklivě ve vysoké rychlosti spadl. "Jel jsem poměrně rychle menšíma dunama a najednou mě to vykoplo. Měl jsem vyhozené rameno, bolí mě třísla a vlastně úplně všechno. Bylo to kousek do cíle, tak mě posadili na motorku a já to nějak dojel". Zásadním bylo, že pádem příliš nepoškodil svoji KTM a mohl tak dojet přes 300 kilometrů z cíle ke svému týmu. "Po včerejším dojezdu jsem si musel sám svařit držák výfuku. Po pádu se ale motorce naštěstí nic nestalo. To už nevím, co bych dělal," dodal Engel, který do bivaku dojel pod prášky a ihned zamířil na kontrolu do medical centra. V celkovém hodnocení se udržel na 26. pozici.
Oba jezdci Orion - Moto Racing Group prožili náročný den. Zítra je čeká poslední etapa prvního ročníku Dakar rallye v Saudské Arábii. Z Dakarů v Jížní Americe jsme zvyklí, že je poslední etapa spíše formalitou. Letos však závodníky bude čekat ještě 374 závodních kilometrů, během kterých se ještě může leccos změnit.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Bad1 přispěl 2 Kč
Taubik přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist