Speedbrain vyrazí na Dakar s 5 jezdci

Rally Dakar se v posledních letech neobešla bez německého týmu Speedbrain. A nebude tomu jinak ani v příštím roce. Barvy týmu bude na motocyklu vlastní konstrukce hájit pět jezdců, nejznámějšími jmény jsou zřejmě Chilan Jeremias Israel a Ital Alessandro Botturi.

Na letošním Dakaru měl německý tým Speedbrain velké ambice. Spojil se s Husqvarnou a nasadil do soutěže spoustu známých jmen, mimo jiné Španěla Joana Barredu a Portugalce Paula Goncalvese. Výsledkem byly velké etapové úspěchy, ale v konečném pořadí byl nejlepší jezdec v barvách Speedbrainu až desátý - zásluhou Goncalvese. Letos se Speedbrain částečně spojil s Hondou, která i převzala kontrakty obou nejlepších jezdců. Barreda a Goncalves tak pojedou v klasických barvách HRC. Němci tedy museli svůj tým pro Dakar 2014 stavět prakticky od začátku. Nicméně pět jejich motocyklů a obří doprovodný truck s tunami materiálu už z francouzského přístavu Le Havre zamířil za Atlantický oceán do Argentiny, kde 36. ročník Rally Dakar 5. ledna začne. 
„Finišování s prácemi na motocyklech, balení náhradních dílů, přípravu asistenčních vozidel a nezbytné papírování jsme nakonec zvládli za pět minut dvanáct. Naše výprava bude mít celkem čtrnáct lidí. Když všichni v pořádku dorazili do Francie, pořádně jsem si oddechl,“ uvedl týmový koordinátor Speedbrain Rally Teamu Stefan Krause, který převzal funkci po populárním Wolfgangu Fischerovi. Ten zůstává výkonným ředitelem Speedbrainu a má na starosti právě společný rally projekt s Hondou.
Barvy týmu na vlastními techniky vyvíjeném motocyklu Speedbrain 450 Rally (údajně tedy nejde o přestavěnou Hondu, jak se původně uvádělo) bude na nejtěžším závodě světa hájit pět jezdců. Neoficiální jedničkou byl jmenován Chilan Jeremias Israel, který se osvědčil při svém debutu na Speedbrainu během říjnové OiLybia Morocco Rally. Na Dakaru 2013, ještě v sedle Hondy, neustále útočil na první desítku pořadí a zaujal například sedmým místem v poslední etapě. Israel spolu s dalším jezdcem Portugalcem Pedro Olivierou do týmu přitáhli velkého sponzora Mapfre a pojedou jako duo Mapfre Speedbrain uvnitř struktur týmu. Dalšími jezdci Speedbrainu budou čerstvě korunovaný vítěz Světového poháru Juan Carlos Salvatierra z Bolívie a nováček Paolo Ceci z Itálie. Ambiciózní kvintet zkompletuje italské endurové eso Alessandro Botturi, který už prokázal své kvality nejenom na posledním Dakaru, ale také na letošní Marocké rally, kde dojel v první desítce konečného pořadí.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist