Roučkové a Kubienovi se v dunách líbilo

Jezdci českého týmu Moto Racing Group Milan Engel a Jacopo Cerutti už mají první seznámení s peruánskýmu dunami za sebou a zejména český motorkář vyjádřil obavy z pouště, která jezdce prvních pár dní po dnešním startu v Limě čeká. Další den si náročné podmínky vyzkoušeli naostro i čtyřkolkáři Tomáš Kubiena a Olga Roučková.

Přijeli jsme z dun, byli jsme na prvním tréninku. Jsem z toho taková nadšená, protože se mi to strašně líbí, ta Yamaha mi krásně surfovala. Ale nebudu kecat. Prostě jsem zapadla. Hrabala jsem jako krtek. No a pak jsem asi třikrát špatně našla cestu, takže jsem se musela otáčet, vracet se zpátky, vyjet to nahoru a znova a znova. Já jsem měla výhodu v tom, že tam se mnou byl Tomáš Kubiena, který mi strašně pomohl. Už jenom tím, že tam byl a že na mě dohlížel. Tak mi to dalo takový klid do duše. Těch 12 kiláků jsme dali za chvilku. Já bych to dala ještě tak čtyřikrát,“ nešetřila nadšením Olga Roučková, která je na Dakaru nováčkem a ode dneška ji během jihoamerických etap čeká opravdu těžká zkouška. Jedna ze dvou žen v kategorii čtyřkolek se postaví v Limě na rampu se startovním číslem 277.

 

"Zdravím vás do Čech. Jsme teď  asi 40 kilometrů od Limy a zkoušíme terén, který pojedeme asi čtyři dny. Myslím si, že ten písek je výbornej, mně se líbí. Je teda prašnej, je to feš-fešovitý, ale myslím, že čtyřkolka to zvládne. Takže těším se na to moc, myslím že to bude svezeníčko,“ dodal na týmovém videu jednačtyřicetiletý Tomáš Kubiena, startovní číslo 264. Do dakarského dobrodružství vystartuje podruhé, vloni skončil předčasně během čtvrté etapy.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist