První část maratonu vyšla Lhotskému, Pabiška drží pozice

Po dni volna přišla na Dakaru na řadu 742 kilometrů dlouhá sedmá etapa z Hailu do Sakaky, která byla vypsaná jako maratonská. Měřených było 471 kilometrů. David Pabiška (Jantar Team) si držel své tempo a stejně jako v 6. etapě si i vyjel 41. místo. V celkovém pořadí si o místo polepšil a je 37.

Po dni volna přišla na řadu 742 kilometrů dlouhá sedmá etapa z Hailu do Sakaky, která byla vypsaná jako maratonská. Měřených było 471 kilometrů. V jejím cíli nečekal na závodníky standartní bivak s doprovodnými týmy a mechaniky. Jezdci jsou tak odkázáni sami na sebe a servisní úkony na motocyklech smí provádět pouze s materiálem, který si vezli v etapě s sebou.
Etapa była v prvních 100 kilometrech plná písečných dun a organizator sliboval „jízdu jako na houpačce”. Podlení část była naopak po rychłych cestách a pistách. David Pabiška si drží tempo a stejně jako v 6. etapě si i dnes vyjel 41. místo. V celkovém pořadí si o místo polepšil a je 37. V pořadí Original by Motul dojel David etapu na 5. místě a stejná příčka mu patří i v celkovém hodnocení kategorie.

"Na začátku jsem si nasadil tempo, udělal jsem si i nějaký náskok na soupeře a jelo se mi moc dobře. Ale poté jsme přijeli do dun, které byly měkčí než ty z předchozích dní. V nich jsem udělal několik školáckých chyb a dvakrát jsem spadnul. Takže jsem byl na sebe naštvaný a zbytek etapy dojel v nastaveném tempu. Víc to nešlo i proto, že mě znovu rozbolely ruce a zápěstí. Bude to ještě těžké," uvedl David Pabiška.

Etapa se vydařila Rudolfovi Lhotskému, který si vyjel letošní maximum, poprvé nakoukl v etapě do první padesátky a skončil 48. a v celkovém pořadí je na 49. místě. V Original by Motul se díky etapové 7. příčce vrátil do TOP 10 a je na 9. pozici. "V neděli mi to opravdu sedlo. Ráno pršelo a tak byl začátek na těžším terénu v kolejích a to mi připomnělo polské Baji, na kterých jsem letos trénoval. A od toho se pak odvíjel celý den. Od prvního do posledního kilometru se mi jelo skvěle, bez problémů. Jsme v maratonském bivaku, motorka je v pořádku a v pondělí se pokusím výsledek zopakovat. Po dojezdu jsme ještě s Davidem pomáhali Milanovi Engelovi se servisem. Měl problém s čerpadlem, tak jsme vymýšleli co s tím. Nakonec se to podařilo dát provizorně dohromady a snad to Milan v pondělí dojede k mechanikům," řekl Rudolf Lhotský. Druhou část maratonské etapy tvoří úsek ze Sakaky do Neomu, s délkou 709 kilometrů a 375 měřenými kilometry.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
DutchTT přispěl 3 Kč
juryna007 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist