Podmol dosáhl ve 4. etapě zatím nejlepšího výsledku

Motocyklista Libor Podmol dosáhl ve 4. etapě Dakaru zatím nejlepšího výsledku. Nováček na slavné rallye dojel nejdelší trasu letošního ročníku na 36. místě se ztrátou 32 minut na vítězného Španěla Joana Barredu. V průběžném pořadí je osmačtyřicátý. 

„Byla to hrozná palba. Písek v dunách byl dobrý, ale pak byly na trati na pistách takový nepříjemný šutry, které navíc často nebyly dobře vidět,“ prohlásil rodák z Ostravy. „Zaslechl jsem, že tovární týmy si chtějí jít stěžovat organizátorům na moc nebezpečnou a rychlou trať.“

Podmol nastupoval do maratonského dne Dakaru povzbuzen po úterním povedeném výkonu, díky kterému se posunul před pomalejší jezdce do první padesátky. A hlavně se konečně vyhnul problémům. „Potřebuju si ale odpočinout a trochu nabrat síly,“ přál si před další várkou kilometrů.
A že jich ve středu bylo. Etapa celkem měřila 813 km, z toho 337 jich bylo měřených. „Jsem rád, že jsem v cíli v jednom kuse. Výsledek dobrý. Hlavně, že jsme zdraví. Viděli jsme ale i jedno vážné zranění, kdy jezdce ostatní závodníci resuscitovali a k místu letěl vrtulník. Nebylo to nic příjemného, ale pak se naštěstí probral,“ hlásil Podmol po dojezdu. Mluvil o indickém motocyklistovi CS Santoshovi, který musel po pádu ze soutěže odstoupit a nyní se se zraněním hlavy zotavuje v rijádské nemocnici. „Včera jsem si s ním zrovna povídal. Stalo se to kousek přede mnou. Snad bude v pohodě.“

Podmol už při své dakarské premiéře také nedobrovolně ochutnal písek pouště Rub al-Chálí, poslední dvě etapy však zvládl bez potíží. Závod je podle něj neuvěřitelný. „Je to super crazy sport pro magory. Máme za sebou prolog a čtyři etapy a je to fakt záhul. Musím zase pořádně zrelaxovat. Čeká nás další osmistovka,“ dodal bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist