Pabiška ladil spotřebu, gentleman Lhotský pomáhal ženě

Český tým Barth Racing se v rámci nedělního dne volna na Rallye Dakar ještě vrátil k páteční šesté etapě, která se jezdcům zamlouvala, i když museli řešit další problémy. David Pabiška na své KTM ladil spotřebu, která byla díky poruše na zpětném ventilu výrazně vyšší než po opravě. Rudolf Lhotský dorazil do cíle hodně vyčerpaný. Etapa mu sebrala hodně sil a navíc se neobešla opět bez pádu.

Z bivaku v bolivijském městě Uyuni vyrazili v pátek závodníci týmu BARTH Racing do šesté etapy, která měřila 542 km. Davidovi Pabiškovi etapa sedla. „Tyto dlouhé etapy mi vyhovují, i když dnes bylo těžké prodírat se dopředu, protože to hodně prášilo“, řekl David po dojezdu etapy. Opět se závodilo ve výškách kolem 4 000 nad mořem, ale David se cítil po většinu etapy dobře.

Na motorce ještě ladí spotřebu, která byla díky poruše na zpětném ventilu výrazně vyšší než po opravě. Do etapy měl zbytečně moc benzínu, což se projevilo na váze a ve vysokých výškách i na výkonu. „Konečně začal Dakar, na který jsem čekal a doufám, že v další etapě, která se jede ještě ve vyšších polohách, dotáhnu ještě nějaké jezdce před sebou“, uvedl nakonec David Pabiška. V šesté etapě mu patřilo 37. místo a celkově se posunul na 39. místo.

Rudolf Lhotský dorazil z šesté etapy hodně vyčerpaný. Tato etapa mu sebrala hodně sil a navíc se neobešla opět bez pádu. Po cestě ještě pomáhal závodnici na čtyřkolce s jejím převráceným strojem a do bivaku tak přijel hodně unavený. Šestou etapu dojel na 100. místě a celkově mu po ní patřilo 90. místo. Barth Racing ale na Dakaru přišel o bývalého excelentního čtyřkolkáře Josefa Macháčka. Ten spolu s Martinem Plechatým rozjeli šestou etapu dobře a dařilo se jim posouvat dopředu. Ovšem na 281. kilometru přišla závada na bugině a byl konec nejen v etapě, ale bohužel na celé Rallye Dakar 2016. Jedná se pravděpodobně o prasklou hřídel mezi převodovkou a motorem, ale přesnou diagnózu bude znát Josef Macháček až po rozebrání stroje.

Náš tip

Tipovačka Rally Dakar: Tipujte s námi pořadí jezdců Rally Dakar a vyhrajte jednu ze zajímavých cen.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist