Ondřeje Klymčiwa mají probudit až ve středu

Ondřej Klymčiw v sobotu odpoledne podstoupil v nemocnici v peruánské Limě operaci dvou zlomených obratlů. Lékaři českého dakarského závodníka dál udržují v umělém spánku. Operace proběhla v pořádku bez komplikací, a lékaři plánovali jeho probuzení na dnešek. Nakonec to ale odložili až na středu.

Český závodník na Rally Dakar 2018 Ondřej Klymčiw v nemocnici Clínica Anglo Americana v Limě podstoupil očekávanou operaci dvou zlomených obratlů. Ta proběhla v pořádku a bez komplikací a lékaři plánovali jeho probuzení na dnešek. „Ondra je dál udržován v umělém spánku. Probuzený bude nejspíš ve středu, ale lékaři mu postupně začali snižovat anestetika. Jeho zdravotní stav se vyvíjí dobře. Stále leží na pokoji jednotky intenzivní péče a na normální pokoj půjde až po probuzení,“ uvedla Ondrova manželka Tereza, která je s ním v nemocnici v Limě. V pondělí to bude již týden, co je dvaatřicetiletý Ondra v nemocnici. Tam se dostal po těžkém pádu ve třetí etapě v pondělí 8. ledna 2018. Jeho stav se každým dnem zlepšuje, což jsou dobré zprávy pro celý tým i fanoušky. Děkujeme za podporu, vzkazuje Klymčiw Racing.

Tým Klymčiw Racing dál pokračuje v letošním 40. ročníku Rally Dakar. Soutěž je v tuto chvíli na území Bolívie, kde jezdci týmu Petr Vlček, Američan Bill Conger a první česká motocyklistka na Dakaru Gabriela Novotná dokončili 8. etapu. Vlček skončil v neděli 56. a 54. je celkově, Conger dojel 75. (celkově 63.), Novotná je ve výsledcích zaznamenaná jako 90. (celkově 81.). Pondělní 9. etapa bude kvůli nepřízni počasí a záplavám zrušena a závod se zřejmě přesune již přímo do Argentiny.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist