Ondřej Klymčiw: Třetí etapa byla očistec!

Pořádný pád na kroupách ve stovce, náraz do hlavy i bloudění na way pointu má za sebou zatím nejlepší český jezdec na Dakaru Ondřej Klymčiw (Husqvarna) ve včerejší třetí etapě. “Dneska to byl opravdu Dakar,” hlásil český motorkář po dojezdu do bivaku v argentinském městě San Salvador De Jujuy.

"Právě jsem dojel dnešní rychlostku. Zhruba šest a půl hodiny. Byl to naprostej očistec. Ze začátku jsem hledal way point. Na dvacátém kilometru jsem ho asi třikrát minul. Bohužel mi odešel přepínač a nedokázal jsem potom kalibrovat kilometry. Přišel jsem tak o 12 až 15 minut. Pak se jelo dobře. Když jsme přijeli k neutralizaci, přejeli jsem dalších 140 kilometrů, který se nedaly prostě stihnout. Bylo to přes hory, převýšení 5000 metrů, takže jsme přijeli pozdě do startu. Hned nás odstartovali do bouřky. Projel jsme asi třikrát kroupama, na vyschlým jezeru bylo asi tak tři až čtyři centimetry krup a uklouzlo mi to tak asi ve stovce. Takže jsem hodně upad, motorka je dost pobitá, já teda taky. Bouch jsem se hodně do hlavy, ale prostě co se dá dělat. Dneska to byl opravdu Dakar. Tři hodiny spánku, vstávání ve tři, brněly mě ruce, vystoupali jsme do 5000 metrů. Myslím si, že dneska to byl opravdu extrém a doufám, že zejtra se svezu líp. Ale je to i tak ok," uvedl Klymčiw na svém facebookovém profilu.

Dnešní čtvrtá etapa vede ze San Salvador De Jujuy do bolívijské Tupizy. Celkově měří 521 kilomerů, z toho 416 km čítá rychlostní zkouška. Závodnící opět pojedou ve vysoké nadmořské výšce, ve které se budou pohybovat po dalších šest dní. Překvapením pro mnohé můžou být písečné duny, které by tak vysoko čekal málokdo. Start do rychlostky je naplánován na 10:25 SEČ, Ondra startuje z 25. pozice (některé výsledkové listiny ale udávají 23. místo), jeho čechoamerický chráněnec Petr Vlček (spodní snímek) z 86. místa.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist