Ohlasy českých jezdců po 3. etapě Dakaru

Všichni čeští motorkáři zvládli 3. etapu Dakaru skvělě. Nejlepší z nich Ondřej Klymčiw (Husqvarna) do cíle etapy dojel na 23. pozici a na stejné místo se posunul i v celkové klasifikaci. Lituje jen toho, že pořadatelé stále kvůli nepřízni počasí podstatně zkracují etapy, respektive měřené úseky, což mu nevyhovuje.

"Úterní etapa byla super, jelo se mi výborně. Oproti včerejšku už byly kopce, jelo se nahoru dolů, v podobném terénu jsem několik měsíců trénoval v řeckých horách. První půlka etapy byla jednoduchá, ale trochu mi tam chyběl výkon motorky. Druhá půlka byla technická, tu jsem si parádně užíval," svěřill se Klymčiw. Vadilo mu jen to, že se žádná z etap dosud nejela v plné délce. "Už se strašně těším na středeční maratonskou etapu. Potřebuju, aby se jelo aspoň 400 kilometrů, to mi sedí, na to mám natrénováno. Ve čtvrté etapě se dostaneme už do opravdu vysokých hor, budeme ve výšce přes čtyři tisíce metrů, to bude jízda," těšil se český závodník Klymčiw.

Jan Veselý (KTM) z týmu Moto Racing Group si včera připsal 67. místo (celkově 65.): "Ahoj. Hlásím se ze spojovačky do bivaku, asi ze 100. kilometru. Úterní speciál byl opět zkrácen, o více než 100 km. Zbylých cca 200 km rychlých, po cestách. Bezpočet rychlostních omezení. Odhaduji, že 20 km bylo s předepsanou maximální rychlostí 50 km/h. Různé vesnice, osady..., tam všude se jede pomalu. Jednou jsem přetáhl na 51 km/h a zase mám překročení rychlosti. Prvních 150 km se prášilo, pak v horách brutálně pršelo. To mi docela vyhovovalo, alespoň jsem viděl, kudy jet. V tom prachu to kolikrát nevím. Jedeme dál s Milanem Engelem směr bivak." A o chvíli později se ozval znovu: "Hlásím se z poslední pumpy asi 10 km od bivaku. Jedu v kategorii Maraton, který nesmí mít mechanika, stejně jako v předchozích letech. Motorka jede skvěle, zítra (středa) je ale maratónská etapa a přesun do Bolívie, tak ji musím dokonale připravit. V bivaku mě tak čeká spousta práce. Zatím se loučím. H."

Náš tip

Tipovačka Rally Dakar: Tipujte s námi pořadí jezdců Rally Dakar a vyhrajte jednu ze zajímavých cen.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist