Nova získala vysílací práva na Rallye Dakar 2023

Rallye Dakar v lednu 2023 odvysílá stanice Nova Action. Diváci se mohou těšit na pravidelné vysílání od 1. ledna do 17. ledna 2023. Přímo v Saúdské Arábii bude i štáb TV Nova, který celou trasu legendárního závodu absolvuje se závodníky a bude divákům zprostředkovávat exkluzivní reportáže a rozhovory.

Každý večer nabídne stanice Nova Action hodinový moderovaný magazín, který shrne aktuální dění v Saúdské Arábii. Vysílání bude probíhat z nového sportovního studia a nabídne exkluzivní rozhovory, původní reportáže, statistiky a další zajímavosti. První díl pořadu Dakar 2023 startuje 1. ledna, poslední se odvysílá 17. ledna. Od 1. do 15. ledna jsou závodní dny, 16. a 17. ledna budou připraveny ještě dva speciály. Vrcholem bude magazín 17. ledna, kdy přímo do studia zavítají nejúspěšnější závodníci Rally Dakar 2023.

Ve studiu se budou střídat moderátoři Radek Mazal – reportér TV Nova a moderátor oblíbeného magazínu Český motorsport – a Martin Pouva – dlouholetý moderátor Televizních novin, který také působil jako šéf vysílání Formule 1 na obrazovkách Skupiny Nova. Tým doplní Nikola Červinková, která se objevuje ve studiích MotoGP a moderuje také Sportovní noviny. Obsah magazínu zpestří i reportáže přímo ze Saúdské Arábie. Z Arabského poloostrova se denně bude hlásit Richard Tesař. Fanoušci nejdrsnější rallye na světě se mohou těšit i na zajímavé hosty ve vysílání – pozvání přijali například někdejší závodník MotoGP Karel Abrahám nebo nadšená závodnice rallye a bývalá účastnice Rallye Dakar – zpěvačka Olga Lounová. Slavnostní start a prolog legendární rallye proběhne na břehu Rudého moře. Cíl je naplánován do města Dammám u Perského zálivu. Dakar je označován za nejtěžší rallye na světě. Závodníci musí být nejen rychlí, ale zároveň musí mít vynikající smysl pro orientaci a navigaci – stejně tak si musí poradit s nejrůznějšími opravami nečekaných závad a defektů. Během dvou týdnů najedou závodníci v drsných podmínkách celkem 5 000 kilometrů.  


 


 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist