MRG-SP MOTO úspěšně vstoupil do rally Dakar 2015

Tým MRG-SP MOTO má úspěšně za sebou první dvě etapy letošní dakarské rally, které byly svým charakterem odlišné jako den a noc.

Do první nedělní etapy z hlavního města Argentiny Buenos Aires do Carlos Villa Paz vyrazili jezdci po páté hodině ranní a čekalo na ně 838 kilometrů, ze kterých pouze 175 km bylo měřených. Rychlostní zkouška vedla po velmi rychlých prašných cestách s velkým množstvím pravoúhlých zatáček a našim jezdcům se dařilo, když David Pabiška začal svůj devátý Dakar 28. místem a nováček Milan Engel dojel na 86. příčce. Po těchto úvodních závodních kilometrech čekalo jezdce přes 500 kilometrů spojovacího úseku po dálnicích a silnicích za běžného provozu, což jezdcům sebralo mnohem více sil, než samotný měřený test.
David Pabiška po 1. etapě: "Byla to klasická zkouška na začátek, kdy se všichni teprve rozehříváme. Začal jsem zvolna, protože motorka je nová, tak jsem si zvykal hlavně na nový podvozek a teprve poté jsem postupně zrychloval. Vše funguje a motorka jede skvěle."
Milan Engel po 1. etapě: "Jsem rád, že se mi povedlo první etapu dokončit bez pádu i bez navigačních problémů. Následný přejezd po dálnicích však byl dlouhý a fyzicky náročný. Zítra bude vše mnohem těžší, protože nás čeká více měřených kilometrů a i navigace bude hrát větší roli." 
Následující den se slova Milana Engela potvrdila, když na jezdce čekala etapa do San Juanu dlouhá 625 kilometrů, ze kterých plných 518 kilometrů bylo měřených. Jednalo se o nejdelší měřený test letošního Dakaru, který jezdcům znepříjemnili i místní teploty pohybující se okolo 40 stupňů Celsia. Oba jezdci tak dojeli do cíle velmi vyčerpaní. David Pabiška obsadil v etapě 37. místo a v celkovém hodnocení mu patří 33. pozice. Milan Engel zajel etapu výborně, když jeho čas byl 47 nejrychlejší a celkově poskočil již na 49. místo. Výsledky však nejsou oficiální, neboť na trati ještě v noci zůstávalo několik jezdců a organizátoři zvažují neutralizaci výsledků po průjezdu třetím kontrolním bodem.


VIDEO



Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist