Motorkáři po dojezdu 1. etapy vylívali boty

Do nedělní první etapy Rallye Dakar 2016 velmi brzy ráno, ještě za tmy, vyrazili i motorkáři českého týmu Barth Racing David Pabiška a chvíli po něm také Rudolf Lhotský. To ještě vše nasvědčovalo tomu, že první ostrá etapa bude zahájena bez problémů. Ovšem při příjezdu na start bylo již vše jinak. V Argentině jsou v současné době velmi silné deště a bouřky, které anulovaly celý měřený úsek.

Jezdce na motorkách čekalo dohromady 632 kilometrů z toho 227 kilometrů speciálu, tedy ostrého závodu. Začátek trasy byl v bivaku v Rosariu a konec ve městě Villa Carlos Paz. Ještě ráno v bivaku vše nasvědčovalo tomu, že první etapa bude zahájena bez problémů. Ovšem při příjezdu na start bylo již vše jinak. Velmi silné deště a bouřky zhatily celou etapu. Motorkáři byli odvoláni na nejbližší benzínovou pumpu, kde se po krátké poradě organizátoři rozhodli, že je do nedělní etapy z bezpečnostních důvodů nepustí. Všichni jezdci rozhodnutí organizátorů plně respektovali, i přesto že se jedná o nejtěžší rallye na světě, zdraví jezdců je vždy na prvním místě.

"Po tomto rozhodnutí na všechny jezdce čekala nepříjemná cesta v koloně do bivaku. Opravdu velmi silný déšť, ale také nárazový vítr byly velmi nepříjemnými společníky. Nejpohodlnější cestu tak měli jezdci týmu Barth Racing v bugině. Zato motorkáři při dojezdu doslova vylívali boty a ždímali oblečení. Nastala také otázka, kde oblečení v tomto počasí sušit. Na řadu tedy přišlo nastartované doprovodné vozidlo a naplno puštěné topení uvnitř vozu. Naštěstí se během odpoledne počasí umoudřilo a věci tak mohly v bivaku doschnout. Na řadu pak samozřejmě přišly přípravy na další etapu, která povede z bivaku ve Villa Carlos Paz do města Termas de Rio Hondo. Kompletní tým se snad dočká již kompletní etapy v pondělí, kdy na jezdce čeká již pěkná porce závodních kilometrů. Konkrétně pro motorky je to 450 závodních kilometrů," uvedl český tým Barth Racing.

Náš tip

Tipovačka Rally Dakar: Tipujte s námi pořadí jezdců Rally Dakar a vyhrajte jednu ze zajímavých cen

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist