Moto Racing Group představil tým a vyrazil na loď

Dakarové týmy mají v těchto dnech na hodně napilno. Intenzivně balí, nakládají techniku, ale také se vší parádou představují kompletní složení. Moto Racing Group se nám představuje jen těsně před odjezdem na přejímky do La Havre a prozrazuje, jaké cíle si jeho jezdci dali.

 

Na tiskové konferenci představil Ervín Krajčovič své jezdecké trio pro Dakar 2017. Na motocyklech jedou mladí jezdci Milan Engel a Jacopo Cerutti a na quadu Tomáš Kubiena. Tým se rozrostl o jezdce na čtyřkolce a tím pádem musel rozšířit svůj doprovodný vozový park. V takové sestavě ho čeká na Dakaru ho premiéra.

Manager týmu představil své jezdce, mechaniky a další členy týmu, bez kterých by to na Dakaru nešlo. Každý je během soutěže platným hráčem a jedině pohodová atmosféra, společně se stoprocentní organizací můžou zaručit stoprocentní výsledek.V pražské restauraci La Casa Argentina tým odhalil své motocykly.

A jaké cíle si jezdci před Dakarem dávají? Pětadvacetiletý Milan Engel loni díky zadřenému motoru musel nedobrovolně odstoupit ve chvíli, kdy začal startovním polem stoupat a pohyboval se na příčce sedmnácté. Na nadcházejícím Dakaru chce hlavně vystoupat na cílovou rampu a jeho cílem je umístění do dvacátého místa. Milan bude na Dakaru startovat s číslem 52. Italská posila českého týmu Jacopo Cerutti, by rád obhájil loňské skvělé dvanácté místo, ovšem dobře ví, jak je Dakar nevyzpytatelný a proto zdůrazňuje, že hlavní prioritou je soutěž dokončit.

Sedmadvacetiletý Ital doplňuje, že si s týmem výborně sedli po lidské stránce a s Milanem vytvořili ideální dvojici. Konec konců, o tom se přesvědčili už během přípravy na závodech v Norsku. Jacopo bude mít na motocyklu nalepeno startovní číslo 24. Tomáš Kubiena není výjimkou a také on si přeje Dakar především dokončit. Každopádně bude dělat všechno pro to, aby se mu podařilo dojet do desátého místa. ČtyřicetiletémuTomášovi patří startovní číslo 277.

Tým právě prošel přejímkou ve francouzském La Havre a veškerou techniku, materiál i doprovodné vozy naložil na loď, která odplouvá do Buenos Aires. Kompletní tým se do Jižní Ameriky vydá 28. prosince, aby byl 2. ledna připraven na ostrý start vůbec nejtěžší dálkové soutěže. Startovní destinací je Paraquay a po ceremoniálu na startovní rampě čeká závodníky porce přibližně 9000 kilometrů, které ukrojí během dvanácti etap.Ani letos nebudou chybět maratónské etapy bez asistence a organizátoři slibují, že se bude jednat o ještě těžší rally než dříve.

Video z Dakaru 2016:

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist