Milan Engel: Každej už mlel z posledního

Včerejší šestá etapa Rallye Dakar pořádně prověřila nejen umění, ale i fyzičku všech jezdců. Nejdelší rychlostní zkouška kolem bolivijské solné pláně Salar de Uyuni měřila 542 km (etapa celkem 723 kilometrů). Závodníci se museli opět potýkat s vysokými nadmořskými výškami (3500 - 4200 metrů nad mořem). Čeští jezdci Ondřej Klymčiw a Milan Engel dojeli do cíle očividně velmi vyčerpaní.

Ondřej Klymčiw (Husqvarna) včera ze začátku etapy atakoval první desítku, ale nakonec dokončil jako 27. V průběžném pořadí si polepšil podle přepočítaných výsledků o tři místa na 23. pozici. Na konci čtvrté desítky dojeli David Pabiška (Barth Racing) s Milanem Engelem (Moto Racing Group), 66. pozicí se prezentoval Honza Veselý (Moto Racing Group). Ruda Lhotský z Barth Racing dojel na 100. příčce. „Tak máme pět minut po dojezdu nejdelší etapy na Dakaru. Bylo to dost náročný, do první tankovačky se mi dařilo, bylo to takový techničtější. Ale od té tankovačky do druhé už to bylo rychlejší a nezvládal jsem tu rychlost. Na těch pistách byly zrádné úseky, kde pár jezdců šlo hodně na tlamu. Měl jsem z toho dost respekt. Sám jsme měl takové krizovky, kdy jsem z toho málem vypadl, takže to bylo těžký. Ten poslední úsek jsem už to snad nebyl ani já, kdo řídil tu motorku, Já myslím, že tam každej mlel z posledního. Šlo o o to, aby to všicni dojeli ve zdraví. No a zítra zase velká porce kilometrů z Uyuni do Salty,“ řekl Milan Engel, celkově na 42. pozici dakarské průběžné tabulky.

V podobném duchu hovořil i Ondřej Klymčiw. „Ze začátku super, do prvního tankovacího bodu se nám jelo dobře. Pak přišly nějaký věci, do kterých já mluvit nechci. Nebylo to úplně fér. Takže člověk trošku ztratí chuť závodit. Ale jinak super. Dvakrát jsem spadl v takových pomalých zatáčkách. Bylo tam hodně oblázkových kamínků. Jinak myslím, že dobrý. Motorka fungovala, párkrát jsem měl zase z prdele kliku.“ Dnes čeká jezdce sedmá etapa, poslední před nedělním volným dnem. Vede z bolivijského Uyuni do argentinské Salty. Měří celkem 817 kilometrů, speciál má 336 km, spojovačka 481 km. Start do spojovačky byl naplánován na 6:00 tamního času, start do speciálu na hodinu sedmou.

Náš tip

Tipovačka Rally Dakar: Tipujte s námi pořadí jezdců Rally Dakar a vyhrajte jednu ze zajímavých cen.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist