Honda pojede Dakar 2016 s pěti jezdci

Start Rally Dakar 2016 se neúprosně blíží a Team HRC Honda už představil své motocykly a jezdce, se kterými velké pouštní dobrodružství od 3. ledna absolvuje. Nejtěžší závod světa se opět uskuteční v Jižní Americe a tentokrát se pojede po území států Peru, Bolívie a Argentiny.

Generální manažer HRC Rally Martino Bianchi si naplánoval slavnostní představení týmu do pařížské haly Wagram Pavillion. Na start, který se uskuteční 3. ledna 20116 v peruánském hlavním městě Lima, se v barvách Hondy postaví hned pět jezdců. K už zkušeným Joanu Barredovi (Španělsko) a Paulu Goncalvesovi (Portugalsko), kteří jeli ve stejném týmu už na začátku roku 2015 a příští rok budou patřit k největším favoritům soutěže, přibyli ještě Paolo Ceci (Itálie), Michael Metge (Francie) a Ricky Brabec (USA). Všichni osedlají stroje Honda CRF450 RALLY. 38. ročník Dakaru skončí po 13 etapách a 8500 kilometrech v argentinském Rosariu s tím, že jediný volný den bude tentokrát v Saltě.



Šestatřicetiletý Paulo Goncalves je bývalým mistrem světa vytrvalostních soutěží, naposledy skončil na Dakaru druhý hned za vítězným Španělem Marcem Comou (KTM), který už pověsil řídítka na hřebík. Bývalý skvělý motokrosař, dvaatřicetiletý Joan Barreda, je považovaný za vůbec nejrychlejšího jezdce cross-country vůbec. Potřebuje ale ještě zapracovat na vyrovnanosti a navigaci. V minulém ročníku vedl průběžnou klasifikaci Dakaru až k solným polím v Uyuni, kde někoik pádů a hrozivá ztráta ukončily jeho ambice. Šestatřicetiletý Michael Metge naposledy jezdíval Dakar v barvách Yamahy. Je uznávaný jeho výborný mechanik a navigátor. U čtyřicetiletého Paola Ceciho vsadila Honda hlavně na jeho zkušenosti. Mladý, teprve čtyřiadvacetiletý Ricky Brabec, bude na Dakaru debutovat. Letos přesvědčil o svých kvalitách pátým místem na Rally Abu Dhabi. Team HRC pojede Dakar počtvrté v řadě, když předtím dlouho v pouštních etapách absentoval. Její jezdci už mají na svém kontě 13 etapových vítězství.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist