Honda míří na Dakar hned se šesti jezdci

Monster Energy Honda Team vstupuje do nové sezóny seriálu FIM World Rally-Raid Championship hned se šesti jezdci a s novými motocykly Honda CRF450Rally. Šampionát startuje slavnou Rally Dakar, která začne 5. ledna již pátý rok v řadě v Saúdské Arábii prologem. Ten rozhodne o pořadí jezdců na startu v první etapě.

„Uplynulá sezóna 2023 byla pro jezdce týmu Monster Energy Honda jako horská dráha emocí, plná velkých triumfů a výzev. Jsme velmi rádi, že nyní máme špičkové jezdce, kteří ze sebe vydají maximum pokaždé, když nasednou na motorku. Tento tým představuje nejen snahu o vítězství, boj o pódium, ale také vůli překonat jakoukoli překážku na cestě k úspěchu,“ uvádí se v prohlášení továrního týmu, který na Dakar vysílá Chilana Pabla Quintanillu (#7), Američany Rickyho Brabce (#9) a Skylera Howese (#10), dalšího Chilana Nacha Corneja (#11), Francouze Adriena Van Beverena (#42) a senzaci posledních dálkových závodů, Španěla Toshu Schareinu (#68). Veškerá tvrdá práce týmu v minulé sezóně byla odměněna dalším titulem mistra světa výrobců FIM, mezi jednotlvci ale Hondě triumf utekl. Získal ho Argentnec Luciano Benavdes na Husqvarně.

„Do sezóny 2024 měníme stroj a necháváme za sebou starou CRF450Rally, která nám udělala tolik radosti. Představením nové Hondy CRF450 Rally jsme po dlouhé práci a úsilí celého týmu v nejtěžších terénech světa udělali velký krok vpřed. První dojem z CRF450 Rally je ohromující: Agresivní design, který odráží soutěživou povahu stroje, špičkový design, nejmodernější technologie. Každý detail byl pečlivě zvážen, aby byla zajištěna pevnost a odolnost a přitom motocykl zůstal překvapivě lehký. S novou Hondou CRF450 Rally už se tým Monster Energy Honda připravuje na vzrušující rally sezónu. Jezdci otestují tento nový výtvor v ostrých podmínkách už na Rally Dakar, kde jsou vytrvalost a spolehlivost stejně zásadní jako čistá rychlost. CRF450 Rally slibuje nejen soutěžit, ale také ovládnout ty nejnáročnější terény světa," pokračuje prezentace Hondy před Dakarem.

Z jezdců promluvil dvaatřicetiletý Američan Rick Brabec, který jsko jediný ze současné sestavy Hondy už Dakar vyhrál, a to v roce 2020. Naposledy ale odstoupil po havárii. "Dakar není jen nějaký závod v poušti, je to způsob života. Každý den se probouzím s myšlenkami na tuto výzvu. Cílem pro Dakar 2024 je samozřejmě dostat Hondu na vrchol. Čeká nás nový styl maratonu, bude to velmi složité. Několik různých bivaků a vy si musíte vybrat jeden, strategie bude klíčová," uvedl jezdec, který na Dakaru začínal v roce 2016 a hned skončil v Top 10. Hvězdou bude určitě i sedmatřicetiletý Chilan Pablo Quintanilla, který má na svém kontě dvě druhá místa celkově a šest vyhraných etap. Na Dakaru debutoval už v roce 2013. 

 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist