Engel po pádu na Dakaru skončil, Klymčiwa čeká drén

Nejobtížnější motoristický závod světa má každoročně i ty méně šťastné – jezdce, kteří nedojedou do cíle. Rudolf Lhotský, Ondra Klymčiw, Gábina Novotná. Všichni tito čeští motorkáři už skončili své putování na jubilejním 40. ročníku Rally Dakar. Včera k nim přibyl i Milan Engel. Závodník týmu Moto Racing Group havaroval mezi druhým a třetím way pointem a musel být převezen do nemocnice.

Je to dvojnásobná škoda: několikanásobný endurový mistr České republiky a účastník Šestidenní se etapu po etapě zlepšoval a měl v mimořádně silné konkurenci našlápnuto do první dvacítky celkového pořadí. „Tak pro Milana letošní Dakar bohužel skončil. Máme prozatím zprávy, že je zraněný, ale víc nevíme. Jsme teď spolu s organizátorem a zjišťujeme podrobnosti. Podle posledních informací by nemělo jít o nic vážného. Ještě na checkpointu jsme je viděli jet spolu s Jacopem Ceruttim, který dokončil etapu na 20. místě," uvedl včera večer na svém Faceboku tým Moto Racing Group. Engel se v úterní, mimořádně dramatické 10. etapě, i přes dvouminutovou penalizaci za překročení rychlosti umístil na 22. místě a celkově držel o dvě místa horší příčku. Jeho italský týmový kolega Jacopo Cerutti měl dnes vyjet do dvanácté etapy z dvacátého mista celkově, ale podle posledních zpráv byla tato etapa pro motorkáře a quadisty zrušena z důvodu zhoršujícího se počasí.   

 

Zdravotní stav zraněného českého závodníka Ondry Klymčiwa se i nadále zlepšuje, ale ve čtvrtek bude muset absolvovat další chirurgický zákrok, při kterém mu zavedou drén do plic. "Při středečním vyšetření totiž odhalili v plíci tekutinu, kterou je třeba odsát. Podle doktora mohlo dojít k poranění plíce během operace. Doufala jsem, že už ho přeloží na normální pokoj, ale to se prozatím odkládá. Musíme být trpěliví," vzkázala jezdcova manželka Tereza z nemocnice v peruánské LImě na týmovém webu Klymčiw Racing.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist