Engel měl problémy se zadní brzdou, Pabiška si vykloubil palec

11. etapa Rally Dakar 2015 znamenala přesun motorkářů ze Salty do Temas de Rio Hondo. Etapa měřila 523 kilometrů, ze kterých bylo 298 km měřených. I druhou část maratonské etapy mají jezdci českého týmu MRG-SP Moto úspěšně za sebou a jsou v cílovém bivaku na okruhu Termas de Rio Hondo, kde se mimo jiné jezdí závody Moto GP.

David Pabiška dojel včerejší etapu na 28. místě a Milan Engel na 31. pozici, když měl v závěru problém se zadní brzdou. V celkovém hodnocení je David 25. a Milanovi patří 29. pozice.´Po dojezdu se mechanici ihned pustili do práce na obou strojích, když kromě běžného základního servisu je čekala i oprava Milanovy brzdy a Davidovi přední vidlice. Na ní byla objevena prasklina na patce uchycení osy. Vše se ale stihlo opravit a motorky jsou připravené na start dnešní etapy.
Milan Engel: Po maratonské etapě se cítím dobře fyzicky, ale již od středy jsem měl problém se zadní brzdou a ve čtvrtek se to vystupňovalo, takže jsem hodně ztratil. Výsledek mohl být lepší, ale jsem rád, že jsem v cíli a mohu pokračovat v závodě. Mechanici dají přes noc vše zpět do perfektního stavu a v pátek se zase pokusím o co nejlepší výsledek. Někteří soupeři jsou na dostřel, tak uvidíme, jak se budou poslední dvě etapy vyvíjet.
David Pabiška: Jak už jsem jednou řekl, letošní Dakar je pro mě o obrovské zimě. Opět jsem si připomněl, co je jízda na motorce v 11 stupních, což je opravdu extrém, který nás během maratonské etapy potkal. Spánek mezi etapami byl opět v tělocvičně na zemi, stejně jako loni a celou noc ukrutně pršelo, tak jsme trochu čekali, jestli se etapa nezruší. Nestalo se tak, což pro mě bylo dobré, že jsem se dostal opět do tempa. Jelo se mi dobře, bez větších problémů.
Nicméně, jelikož mám stále vykloubený palec, který neskutečně bolí, tak jsem rád, že jsem v cíli a že jedeme dál.

VIDEO - 10. a 11.etapa


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.



Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist