Den odpočinku? Zeptejte se mechaniků...

42 ročník Rally Dakar má za sebou první polovinu, závodní týmy čeká volný den v saudskoarabském Rijádu. Soutěž motorkářů se zatím vyvíjí podle předpokladů, v čele jsou tovární jezdci bohatých a skvěle technicky zabezpečených týmů. Lídrem je po šesti odjetých etapách Američan Ricky Brabec (Moster Energy Honda), který má náskok na druhého Chilana Pabla Quintanillu (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) 20:56 min. Třetí je obhájce titulu Australan Toby Price (Red Bull KTM Racing). Ten ztrácí 25:39 min. hlavně tím, že dělá dost nečekané chyby.

České fanoušky určitě těší skvělá jízda dakarského nováčka Martina Michka (Orion – Moto Racing Group, který se po revizi výsledků dostal po šesté etapě už do TOP 15. Veselo je ale i v českém týmu Klymčiw Racing, jejich Američan Skyler Howes docela „drze“ atakuje první desítku. „Skyler Howes průběžně na 8. místě. Garrett Poucher průběžně na 24. místě. Petr Angelo Vlček průběžně na 44. místě a 4. místo v kategorii Original by Motul. Ryo průběžně na 45. místě! Držte palce,“ hlásí z bivaku bývalý skvělý závodník a dnes úspěšný manažer Ondřej Klymčiw.

Závodní týmy se na volný den vždy velice těší. Neznamená to však, že by se skutečně odpočívalo. To si mohou dovolit pouze závodníci, kteří rádi dospí probděné hodiny z předchozích etap. Poprvé od startu vstávají později než ve čtyři nebo v pět ráno. Ostatních členů týmu se odpočinek netýká, zapotí se zejména mechanici. Musí detailně umýt motocykly a zkontrolovat prakticky vše, na co během poetapové údržby není čas. Některé týmy budou repasovat tlumiče, vymění ložiska v kolech, oleje, vzduchové filtry, důkladnou kontrolou projdou řetězy a rozety. V týmu Orion - Moto Racing Group měli problémy se čtyřkolkou Tomáše Kubieny. "Tomáš sehnal nový motor. V tuto chvíli už je v jeho čtyřkolce a pak už zbývá jen projít technickou, medical centrem a dostat žolíka do zbytku závodu. A co se tedy v motoru odehrálo, že musel odstoupit? No podívejte se sami.," vyzvali mechanci týmu.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
zabl přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
ynzha přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist