David Pabiška: Už nám chybí jen ten poslední krok

David Pabiška absolvoval 11. etapu, která byla mnohými považována za nejtěžší v programu 43. ročníku Dakaru, bez sebemenších problémů a vyjel si 33. čas. V celkovém pořadí mu patří 31. příčka. V kategorii Original by Motul jezdců bez asistence dojel David etapu na 4. místě a ta mu také patří i v celkovém pořadí této soutěže.
 

Jedenáctá, předposlední etapa Dakaru 2021 z Al Ula do Janbu měla původně měřit 511 kilometrů, ale byla zkrácena na 466 km z důvodu dešťů v okolí cíle, kterýpodmáčel cesty rychlostního testu. Etapa startovala přímo z bivaku v Al Ule a kromě úseků ve vyschlých řečištích, čekala na závodníky i 100kilometrová pasáž s velkými dunami. Po etapě čekalo na závodníky ještě 132 kilometrů přejezdu. Jednalo se o nejdelší a podle mnohých i o nejtěžší etapu 43. ročníku Dakaru. "Dnes šlo všechno opravdu hladce, bez problémů jak navigačních, tak technických. Až jsem byl překvapen. Pořadatel strašil, že bude peklo, ale z mého pohledu se nekonalo. Nespadl jsem a jsem strašně rád, že už nám chybí jen ten poslední krok. I do něj půjdu s pokorou, připravím pořádně motorku, vyberu pneumatiku, která ještě není tak rozervaná a zítra to dotáhneme do konce...," těší se Pabiška. 

Jeho kolega z českého Jantar Teamu Rudolf Lhotský dnes dojel na 42. místě a stejná příčka mu patří i v celkovém hodnocení. V pořadí Original by Motul se po 9. místě v etapě nic nezměnilo a i v celkovém pořadí je Ruda devátý. "Dneska jsem se opravdu zapotil. Bylo to hodně dlouhé, vyschlá řečiště byla nekonečná a plná kamení. Navigačně jsem to dneska zvládl, nebloudil jsem a ani duny nebyly tak strašné, jak pořadatel sliboval, protože byl písek tvrdý. Jednou jsem lehce upadl, ale motorka je v pořádku a na zítra jí připravím, abych si i poslední etapu užil," uvedl Rudolf Lhotský.  Poslední etapa zavede závodníky zpět do Džiddy, kde na všechny úspěšné čeká cílová rampa Dakaru 2021.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Targus přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist