David Pabiška: Byl to můj nejtěžší Dakar za celou kariéru

David Pabiška (Jantar Team) absolvoval poslední etapu 43. ročníku velkého pouštního dobrodružství v Saudské Arábii na 32. místě a dokončil tak svůj 12. Dakar. Stále si drží 100procentní úspěšnost dojezdu do cíle. V celkovém hodnocení David obsadil 30. příčku a v hodnocení nejobtížnější kategorie Original by Motul skončil na 4. místě!

Poslední krátká, 202 kilomerů dlouhá měřená etapa Dakaru 2021, uzavřela kruh po Saudské Arábii a přivedla závodníky zpět do Džiddy.  Oba jezdci Jantar Teamu úspěšně absolvovali přes 8000 kilometrů závodu a po 4767 měřených testů stanuli společně na cílové rampě Dakaru 2021. "Každopádně to byl můj nejtěžší Dakar za celou kariéru. Nebylo to srovnatelné s ničím předtím. Jižní Amerika pro mě byla vlastně procházkou, ale tady v Saudské Arábii jsem měl občas pocit, že opravdu umřu. Samozřejmě to umocnila i kategorie bez asistence, kde i servis sebere spoustu sil, které pak chybí. Ale je super pocit být zase v cíli. Jsem tu po dvanácté a stále ty emoce a všechno okolo chce člověk zažívat znovu a znovu. Díky všem, kteří se zasloužili o můj start na Dakaru 2021," uvedl v cíli Pabiška.

Rudolf Lhotský dnes dojel v etapě na 49. místě. V celkovém hodnocení si Ruda připsal své nejlepší umístění za čtyři dakarské starty, když dokončil na 41. místě a na 9. příčce v kategorii Original by Motul bez asistence. "Neskutečná dřina, ale stálo to za to. Jsem strašně rád, že jsem to dojel. Pro mě neskutečný zážitek. Člověk celý rok dře, připravuje se, trénuje a všechno se to zúročilo. Jsem v cíli a 41. pozice je pro mě obrovské výsledkové zlepšení. V Original by Motul jsem si dával za cíl být v TOP 5, což se nepodařilo, ale i s 9. místem jsem spokojený. Děkuju rodině, partnerům a hlavně Jánovi Miloňovi, který dal celý tento projekt dohromady a umožnil nám tady odstartovat," přidal se Lhotský.  

Majitel týmu Ján Miloň je pochopitelně spokojený: "Jsem neskutečně šťastný. Měl jsem tři přání. Dojel s oběma motorkami, což se povedlo. Druhým cílem bylo dojet i bez zranění, a to se také povedlo. A konečně třetím přáním bylo umístění Davida v TOP 5 a Rudy v TOP 10. Ani nevím, proč jsem si to takhle stanovil, ale nyní je vidět, že sny se dokáží plnit."

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 3 Kč
kouďák přispěl 3 Kč
SLAY přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist