Dakar Rudy Lhotského: Naražené rameno a prasklá přilba

Po velmi teplé noci strávené v bivaku na závodní okruhu v Termas de Rio Hondo, se jezdci českého týmu Barth Racing vydali v úterý na třetí etapu, která měřila 200 závodních kilometrů. Prozatímní průběh Rallye Dakar 2016 je velmi komplikován počasím, které místo současného argentinského léta připomíná srážkami spíše vydatný podzim.

David Pabiška se těšil na více technickou etapu, kterou pořadatelé slibovali, ovšem ta se nekonala a jelo se na plný plyn. Zatím mu přijde, že pořádná Rallye Dakar ještě nezačala a je z toho zatím lehce zklamaný. Těší se tedy na další etapy, kde se podle něho začne lámat chleba. Hned další 4. etapa (dnešní) bude maratonská a ta by měla již více prověřit připravenost jezdců na Dakar. Uvidí se, jak do čtvrté etapy promluví počasí. David dojel v úterý na 44. místě a celkově mu patří 43. pozice.

Rudolf Lhotský se po druhé etapě, kdy se seznamoval s Rallye Dakar, rozhodl, že již začne více riskovat a do závodu se pořádně opřel. Po prvních dvou měřených úsecích se pohyboval na 56. místě.

Ovšem rychlá jízdy si záhy vybrala svou daň a přišel pád. Ruda zahodil motorku a výsledkem je naražené rameno a prasklá přilba. Naštěstí ale mohl pokračovat. Nakonec přišla i penalizace za nedodržení rychlosti a výsledkem bylo 76. místo. Podle jeho slov se stále na Dakaru učí a tak se těší na další etapu. Cekově mu patří 89. pozice.

Na závodníky týmu Barth Racing čeká ze středy na čtvrtek maratonská etapa. To znamená, že po dojezdu etapy se epotkají v bivaku se svými mechaniky a doprovodem, ale musí si poradit sami. Čeká je tedy nejen regenerace a odpočinek, ale i základní servis techniky. Věci nutné na přespání jim pořadatel přepraví na dané místo sám. Setkání s doprovodem proběhne až následně ve čtvrtek v bivaku, který bude již v Bolívii. Přejezd do Bolívie obnáší i vystoupání do vysoké nadmořské výšky.

Video reportáž 3.etapa

 

Náš tip

Tipovačka Rally Dakar: Tipujte s námi pořadí jezdců Rally Dakar a vyhrajte jednu ze zajímavých cen.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist