Dakar: Do akce jde Mišička, Mája, Legenda i Daky

BARTH Racing a další české týmy začaly na Silvestra svou leteckou pouť na jubiljení 40. ročník Rally Dakar. Cesta z Prahy do perunské Limy, kde nejtěžší motoristický závod 6. ledna startuje, musela být únavná. Technika týmů už dávno odcestovala lodí z francouzského přístavu Le Havre. Zvláštností v týmu BARTH Racing je, že všechny jejich závodní stroje mají své jméno. Dokonce i asistenční vozy se jmenují například Vilém, Felix nebo Čenda. Všechna jména mají také výhodu v komunikaci skrze vysílačky, která je tím pádem jednodušší.

Závodník: David PABIŠKA

Dakarský matador na svých strojích vždy vozil obrázky a vzkazy od svých dětí. Po spojení s týmem BARTH Racing přibylo i jméno. Nejprve to byla Šarlota, pak přišla Mišička. "Protože je to moje životní láska, takže nejen moje děti, ale i moje partnerka. Je to pro mě důležité, abych je měl všechny s sebou. Je to vzpomínka na domov,“ řekl k jménu své motorky Pabiška.

#43 - Mišička - KTM 450 Rally Replica 2017
Váha 170 kg
Objem nádrže 34 litrů
Vidlice WP pérování
Pneu Michelin Deserte
Řetězy ČZ
Náplně MOGUL MOTO 4T 10W-50

Závodník: Rudolf LHOTSKÝ

„Mája, po mé dceři Marušce, připomíná mi to domov a rodinu, jsme od sebe hodně daleko a tohle mě pomáhá. Cítím se blíže k domovu, motorka je člen rodiny, který je tu se mnou. Při dlouhých etapách si s ní můžu povídat, když má jméno,“ vysvětlil motorkář Ruda Lhotský.

#75 - Mája - KTM 450 Rally Replica 2016
Váha 170 kg
Objem nádrže 34 litrů
Vidlice WP pérování
Pneu Michelin Deserte
Řetězy ČZ
Náplně MOGUL MOTO 4T 10W-50

                                                                                                          

Závodník: Josef MACHÁČEK

#247 - Legenda - Yamaha Raptor 700

Každá čtyřkolka nebo bugina Josefa Macháčka měla vždy jméno. Kdysi míval Legendu, pak přešel na Touhu - jméno, které bylo inspirované Landovou písní. Aby letos „pojistil“ dobrý Dakar, dal Macháček své čtyřkolce od Yamahy znovu osvědčené jméno Legenda. „Došel jsem k závěru, že když ji nazvu novým jménem, tak si toho neváží. Vrátil jsem se tak k Legendě, se kterou jsem slavil vítězství v roce 2007,“ vysvětlil pětinásobný vítěz Dakaru.

Závodník: Zdeněk TŮMA

#261 - Daky - Yamaha Raptor 700         

„Předchozí stroje jezdily pouze v České republice, takže ty jméno neměly, Daky je tedy první, která dostala jméno,“ uvedl Tůma, který má před sebou druhý dakarský start.

                                                                                       

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist