Dakar 2018: Češi se usazují v Limě

Naprostá většina účastníků jubilejního 40. ročníků Rally Dakar už je v peruánské Limě, kde nejtěžší motoristický závod světa 6. ledna začne první etapou. Dlouhý let z Evropy do Jižní Ameriky zdárně přežili i členové českých týmu Moto Racing Group nebo Ondra Klymčiw se svými kolegy. Čeká je aklimatizace, zabydlení v bivaku a hlavně příprava na technické a administrativní přejímky.

Ondřej Klymčiw, který má z českých mortorkářů letos na Dakaru nejvyšší ambice a po loňském skvělém jedenáctém místě by celkově rád zamířil do první desítky, cestoval do Limy přes nizozemský Amsterdam a s přestupem v Panamě. „Tak je to tady zase, rok utekl jako voda. Budu se zase snažit vám přinášet každodenní zpravodajství vlastní rukou. Jako první věc půjdeme v Limě vyzvednout techniku,“ uvedl Klymčiw v Amsterdamu a o pár hodin později už hlásil z Limy: „Ráno jsem si byl zaběhat, odpoledne stavíme bivak,“ dodal jezdec na svém Facebooku. S bivakem mu určitě rádi pomohou i jeho parťáci, ve Spojených státech žijící Petr Angelo Vlček a nováček na Dakaru, motorkářka Gabriela Novotná.

Moto Racing Team manažera Ervína Krajčoviče, jehož barvy budou reprezentovat motorkáři Milan Enge, Jan Veselý, Milan Engel a Ital Jacopo Cerutti, a Tomáš Kubiena s Olgou Roučkovou na čtyřkolkách, zamířil na Dakar přes španělský Madrid. Engel si chce letos vylepšit své loňské 34. místo: "Co se týče přípravy, tak jsem jel motokros, abych získal rychlost, a pak jsem stíhal i enduro. Dostal jsem se také do reprezentace na Šestidenní, kde se nám podařilo zajet myslím hezký výsledek," uvedl. Pro Olgu Roučkovou už je splněný sen jen přílet do dějiště Dakaru. "Silvestrovskou půlnoc jsme strávili na ranveji v Madridu a přes okénko jsme sledovali ohňostroje ve městě. Za chvíli přistaneme, půjdeme se ubytovat a vyzvednout techniku," přihlásila se z letadla. O něco později přidala: "Dnes trochu relax, popoběhnutí po městě a samozřejmě ulovení stejčku. Zítra roztočíme kolotoč přejímek," sdělila Ollie už z Peru.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist