Dakar 2014: Pabiška a Svitko na startu 1. etapy

Po nekonečných přípravách, přesunech techniky i členů týmu konečně nadešel den D. Dnes přejeli jedci československého týmu SP MOTO David Pabiška a Štefan Svitko startovní rampu Dakaru 2014 v argentinském Rosariu a nejslavnější dálková rally tak pro tým SP MOTO začala.

"V pátek 3. ledna, kdy se celý tým konečně sešel v Argentině, jsme absolvovali celodenní administrativní maratón technických přejímek a akreditací, což bylo velice náročné pro každého člena týmu. Nyní již máme za sebou slavnostní start, nálada v týmu je pozitivní a všichni se na závod těšíme. Přesto k němu přistupujeme s respektem, abychom nic nepodcenili v přípravě a organizaci," sdělil webu motorkáři.cz manažer týmu Ervín Krajčovič. A s jako taktikou jde tým do závodu a do prvních etap? "Je známo, že přibližně prvních třicet jezdců má v následujícím dni lepší podmínky na trati. V první etapě nebudou časové rozestupy velké, ale dobrá startovní pozice v další etapě je základ, na kterém bychom mohli dále stavět, proto je třicítka naše první meta. Na závěr bych chtěl jménem celého týmu poděkovat všem fanouškům za podporu, kterou nám na Facebookových profilech SP MOTO a Moto Racing Group vyjadřují. Budeme jí každým dnem potřebovat víc a víc," dodal Krajčovič. 
1. etapa - 5. 1. Rosario - San Luis
Spojovací úseky: 629 km
Rychlostní zkouška: 180 km
V průběhu prvního závodního dne nás čeká více než 800 kilometrů. Soutěžící vstanou velmi brzy, aby vyrazili na cestu po silnicích regionu Cordoba a odstartovali závod na úzkých cestách, které budou vyžadovat maximální ostražitost. David se Štefanem se budou muset vyrovnat se s náročnými kamennými úseky i se skoky přes horizont a otestují si tak svojí fyzickou i technickou připravenost. Přestože v této fázi závodu nebudou výrazné časové mezery mezi jezdci, je nicméně důležité stanovit si dobrou výchozí pozici v celkovém pořadí.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist