České týmy se vrátily z Dakaru, Macháček končí

Měli za sebou čtrnáct vyčerpávajících etap na nejobtížnějším motoristickém závodě světa, dlouhé a únavné lety, takže jsou velmi rádi, že dorazili domů. České týmy BARTH Racing a Moto Racing Group se vrátily z Jižní Ameriky z Rally Dakar s množstvím nových zážitků a zkušeností. Josef Macháček už na letišti v Praze uvedl, že definitivně ukončuje svou bohatou kariéru.

„Dakarská mise je u konce. Celý tým je konečně doma. Všichni se těšíme na řízek, svíčkovou nebo rajskou omáčku. Děkujeme všem našim fanouškům, přátelům a obchodním partnerům za podporu, která byla pro celý tým velice důležitá,“ uvedli členové týmu Moto Racing Group manažera Ervína Krajčoviče. Do Prahy přiletěli bez svého nejúspěšnějšího závodníka. Italský motorkář Jacopo Cerutti pochopitelně zamířil domů na Apeninský poloostrov. Jacopo si splnil svůj velký sen a veze se umístění v Top 20. Po pomalejším rozjezdu se dostal do parádní formy a pořád šel nahoru průběžným pořadím. Nakonec skončil dvacátý se ztrátou 5 hodin 38 minut a 44 sekund za vítězným Rakušanem Matthasem Walknerem, včetně pětiminutové penalizace. Skvěle si vedli až do svého zranění Milan Engel, v kategoii motorkářů bez asistence Jan Veselý a čyřkolkářka Ollie Roučková, která si přivezla beduína za třetí místo mezi ženami.

 

Šedesátiletý čtyřkolkář Josef Macháček (BARTH Racing) byl nakonec vzhledem k dvouhodinové penalizaci spokojený i s umístěním ve druhé desítce konečného pořadí, hned v Praze ale hlásil, že už je defenitivně  rozhodnutý ukončit svou závodnickou kariéru. "Až z Argentiny si vezu hřebík (spodní snimek) a na ten, až přijedu domů, pověsím svoji závodní činnost. Plno sportovců končí kariéru ve čtyřiceti kvůli zdravotním problémům, já končím relativně zdravý v šedesáti letech," potvrdil Macháček své úmysly i na týmovém videu. Patnáctinásobný účastník Dakaru přiznal, že letos podstatně zpomalil i poté, co měl ve čtvrté etapě nepříjemnou havárii.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist